Wat is een goed voorbeeld van excentriek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een voorbeeld van iemand die excentriek gekleed ging was Mathilde Willink. Op 25 oktober 1977 werd zij dood aangetroffen op bed in haar appartement in Amsterdam. Dat betekende een abrupt einde aan een leven dat zich kenmerkte door extravagantie en publieke belangstelling.

Ik weet niet of je het begrip excentriek bedoelt, of een excentriekeling. In het laatste geval vind ik Michael Jackson een goed voorbeeld. Toegevoegd na 24 minuten: Pablo Picasso Sherlock Holmes

Salvador Dali Toegevoegd na 2 minuten: of Eddy Wally

Het mechanisme van een excenterschuurmachine heeft een excentriek; hierdoor kan de schijf twee roterende bewegingen tegelijk maken.

Herman Brood

Een goed voorbeeld is Lady Gaga

Bronnen:
www.ladygaga.com/

De levensstijl en levensvisie van de (overleden) schilder / kunstenaar / levensgenieter Anton Heyboer uit Den Ilp met zijn vijf bruiden.

Bronnen:
http://www.anton-heyboer.nl/

Andy Warhol

Soms worden mensen die met hun hoofd boven het maaiveld komen al excentriek genoemd. Niet leven conform en eisen en verwachtingen van de maatschappij. Toegevoegd na 1 minuut: moet natuurlijk DE eisen zijn.

excentriek heeft vele betekenissen: 1) Afwijkend van de norm 2) Apart 3) Bijzonder 4) Bizar 5) Buitenissig 6) machineonderdeel die een draaiende beweging in een heen-en-weergaande omzet. Een voorbeeld hiervan is een krukas, die terug te vinden is in een motor. 7) Curieus 8) Eigenaardig 9) Extravagant 10) Grillig 11) Humeurig 12) Kronkelend 13) Merkwaardig 14) Ongewoon 15) Persoonsbenaming 16) Raar Het ligt er dus maar helemaal aan welke betekenis jij bedoelt met excentriek. En het ligt er maar helemaal aan welke normen jij hanteert. Wat de een raar vindt of merkwaardig, hoeft dat voor de ander helemaal niet te zijn. Algemene voorbeelden zijn dus niet te geven.

Excentriek zijn heeft verschillende kenmerken. Een goed voorbeeld van excentriek zijn, opvallen op een uitzonderlijke manier zoals kleding/haarstijl van bekende of onbekende mensen, om een aantal bekende te noemen, CHER, MADONNA, OUEEN leadzanger-FREDDY MERCURY.

Een krukas. Harry Mulisch

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100