In welke landen schrijven van rechts naar links?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het hebreeuws en het Arabisch worden van rechts naar links geschreven. Hebreeuws wordt gesproken en geschreven in Israël. zie hieronder een lijst van landen waar Arabisch de voertaal is: * De Democratische Volksrepubliek Algerije * Het Koninkrijk Bahrein * De Arabische Republiek Egypte * De Republiek Djibouti * De Republiek Irak * De Republiek Jemen * Het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië * De Staat Koeweit * De Republiek Libanon * De Grote Libisch-Arabische Socialitische Volks-Jamahiriya * Het Koninkrijk Marokko * De Islamitische Republiek Mauritanië * Het Sultanaat Oman * Palestijnse gebieden * De Staat Qatar * Het Koninkrijk Saoedi-Arabië * De Republiek Soedan * De Federale Republiek Somalië * De Arabische Republiek Syrië * De Republiek Tunesië * De Verenigde Arabische Emiraten

china en japanners volgens mij

Arabisch en Hebreeuws wordt van rechts naar links geschreven. (Chinezen schrijven van boven naar bedenen EN van rechts naar links, en ook Japans lees je van achter naar voor. Grappig bij vertaalde manga-boeken ; die houden ook in vertaling diezelfde volgorde aan.

Klopt de meeste van Noord - Afrika (ARABISCH)

Hoop dat het zichtbaar is, maar hier staat iets in het hebreeuws: לכולם חג שמח=lekoelam chak sameach!=iedereen een fijne kerst! Toegevoegd na 10 minuten: Klopt, hebreeuws wordt van rechts naar links geschreven!

Bijvoorbeeld China of Japan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100