Is het mogelijk dat de schrijfwijze van tieners blijvend wordt?

bijvoorbeeld
egt ipv echt,
wrom ipv waarom

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ff serieus tis niet iets dat blft As je stakx werken gt hep je d taal ndg. Tis nu grappig maar stakx houd t wel op.

Die voorbeelden die jij noemt zullen niet zo snel in het algemeen Nederlands worden opgenomen. Maar taal is een levend iets en verandert voortdurend. Dus je weet het maar nooit.

Zeg nooit nooit, maar naarmate men ouder wordt, zal men serieuzer in het leven staan, en gaat men ook op dit soort dingen letten. Tieners vinden het nu nog leuk om afwijkend gedrag en een afwijkende schrijfwijze te hanteren, maar over een paar jaar willen ze niet als dom aangezien worden, en zullen ze hun "afwijkingen" gaan aanpassen.

Tieners en pubers zijn zichzelf nog een beetje aan het ontdekken, en zich ook aan het afzetten tegen volwassenen en de volwassen wereld. Daartoe hebben zij een aantal eigen gebruiken ontwikkeld. Niet bewust, maar dat ontstaat vooral in het groepsgedrag dat tieners hebben. Tieners willen graag bij een groep horen. Een groep ontwikkelt meestal eigen gebruiken en eigen gewoontes. Ze kleden zich vaak min of meer hetzelfde, en praten min of meer hetzelfde. Als de taal van tieners algemeen erkend zou worden, en opgenomen in bijvoorbeeld het groene boekje hebben zij geen eigen taal meer, en zullen ze iets nieuws verzinnen. De kans is dus niet zo groot dat deze taal die tieners vooral gebruiken bij msn en sms, een algemeen geaccepteerde schrijfwijze zal gaan worden.

De enigste reden waarom ze dit doen is omdat t makkelijker en sneller is, sommige mensen over analyseren ook echt alles.. Ben je helemaal gek? Tuurlijk rebelleren tieners maar het is ronduit belachelijk om te denken dat ze daarom afkortingen gebruiken zodat ze kunnen zeggen "VANDAAG TOCH WEER DE VOLWASSEN MANIER VAN SCHRIJVEN GETEISTERT!" Je kan zien dat sommige mensen hiero wat minder op een psycholoog moeten willen lijken, het doet jullie niet goed en maakt jullie zelfs dommer. Get real ouwe.

Die kans bestaat voor een deel wel ja ;) Maar als het nu enkel de jeugd of tieners betrof? Zelf krijg ik van uit sollicitaties van volwassen (mensen tussen de 24-50 jaar) geregeld mails waarin soms ook deze "chat-en sms-taal"gebruikt wordt! Merendeel hiervan is zelf hoog, soms universitair opgeleid, maar kiezen voor een 'snelle en informele' manier van schrijven. Zou ik me hieraan ergeren, dan had ik nu paar goed 'werknemers' gemist. ;) Taal is enorm veranderlijk, onze ouders en grootouders hadden het nog "druk" met woorden voluit schrijven zoals: vleesch, mensch etc en destijds was er nog geen grote invloed vanuit de Engelse taal en andere talen, die intussen mede door de snelle technologie nu ingeburgerd zijn. Beetje aansluitende op deze vraag en paar antwoorden staan ook wel hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/woorden-tegenwoordig-afgekort.109260

Als er maar genoeg gekken zijn die dat blijven doen, komt het vandaag of morgen wel in de Dikke van Dale! En dan zijn wij in de aap gelogeerd!

Nee, De meeste schrijven niet zo op een proefwerk, Alleen op msn of een sms omdat dat sneller is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100