Wanneer ontdekten de mensen vuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vuur bestond al voor dat de mens bestond, ontdekken was dus niet meer mogelijk, het was er al, het bedreigde de mens in zijn bestaan net als het al het andere leven bedreigt als het woed.

Archeologen schatten dat het zo'n 500.000 jaar geleden is dat de mens zelf de kunst van het vuur maken leerde. Haarden komen we pas bij de Neanderthalers tegen (150.000-300.000 jaar geleden). Het ontdekken van vuur zal veel en veel eerder geweest zijn. Bijvoorbeeld men zag een vuur terwijl het bliksemde. Of men zag een bosbrand na een inslag. Dus om antwoord op je vraag te geven zal moeilijk zijn. Succes.

De eerste mens die vuur gebruikte was volgens archeologische vondsten wellicht Homo Eregaster ; ongeveer 1,8 miljoen jaar geleden. Het zelf maken en beheersen van vuur is van vele malen recenter datum ; vermoedelijk pas rond de 400.000 jaar geleden.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Evolutie/De_m...
http://www.scientias.nl/europese-mens-leer...

Als je een spreekbeurt over vuur wil houden, kun je het verhaal van Prometheus en hoe hij het vuur van de goden stal, lezen. Er bestaat ook een film over het roven van vuur en dat speelt in de steentijd/prehistorie. Weet niet meer hoe die film heet, (maar wel heel aardig, vooral ook omdat er niet in gesproken wordt!) Toegevoegd na 2 uur: de film heet "quest for fire" met Ron Perlman

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100