Is het geloofwaardig dat de mens neanderthaler at?

http://www.nu.nl/wetenschap/1965767/moderne-mensen-aten-neanderthalers.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de moderne mens en de neanderthaler hebben een tijd naast elkaar geleefd, de laatste werd meer gezien als een soort aap, een dier dus en mondiaal gezien eten mensen dieren. Dus ik vind het niet meer dan logisch dat ze ook neanderthalers gegeten hebben.

Deze primaire antropfagie zou kunnen maar niet op een systematische manier om de neanderthalers uit te roeien. In tijden van schaarste , ja.(wat ook blijkt uit het aangehaalde artikel)

Voor zover ik de mens ken zou hij daar geen been in gezien hebben.

Tuurlijk kan dat... Er was toen geen politie en het was toen niet verboden... Het kon zelfs zo zijn dat neanderthalers mensen aten op momenten...

Sure, mensen eten zo'n beetje alles wat beweegt. Onder sommige volkeren was kannibalisme nog niet eens zo heel lang geleden gebruikelijk. Ook nu nog worden apen gegeten. Ik zie geen reden te veronderstellen dat de voorouders van de moderne mens géén neanderthalers zouden eten als ze de kans hadden. Of dat de oorzaak is van het uitsterven van neanderthalers, is nog maar helemaal de vraag. Er is bijvoorbeeld ook een theorie (populair-wetenschappelijk aangeduid als "make love, not war") dat onze voorouders dicht genoeg bij neanderthalers stonden om vruchtbare nakomelingen te produceren, waarbij neanderthalers niet zozeer door uitsterven maar door vermenging zouden zijn verdwenen. Concurrentie over resources (waarbij de voorouders van de moderne mens succesvoller zouden zijn) is ook een plausibele theorie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100