Hoe bedenk je een goede naam voor je hoofdpersoon in je boek?

Ik ben een boek aan het schrijven maar ik heb een paar namen nodig. De persoon is het belangrijkst, maar moet ik namen voor leraren en vriendinnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou gebruik kunnen maken van http://www.behindthename.com Als de leraar bijvoorbeeld streng maar rechtvaardig is, dan kom je met die trefwoorden (in het Engels) op onder andere Severus of Zadok. Wil je andersom kijken wat een door jou bedachte Nederlandse naam betekent dan kan je die hier opzoeken: https://www.meertens.knaw.nl/nvb/ of als het om een achternaam gaat dan hier: http://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/

Er zijn websites waar je een naam kunt invullen en je zo de betekenis krijgt. Dit kan ook andersom. Is jouw hoofdpersoon bijvoorbeeld vriendelijk, dan kun je 'vriendelijk' intypen en zo een mooie naam met die betekenis vinden. Een goede site: http://betekenis-voornaam.nl/betekenis.php Veel succes! Toegevoegd na 2 minuten: P.S.: als je de site opent, kom je gelijk bij betekenis-voornaam. Je kunt dan ook gewoon voornaam-betekenis nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100