Wanneer mag je jezelf een kunstenaar noemen?

Moet je dan een kunstopleiding hebben gevolgd of werk hebben verkocht of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is altijd een punt van discussie. Aangezien een kunstenaar een vrij beroep is, mag je je kunstenaar noemen wanneer jij vindt dat je dat bent. Wel zijn er opleidingen en cursussen te volgen die je hierin op weg kunnen helpen en / of ondersteunen. Hetzelfde geldt voor een kunstwerk. Er zijn geen regels waaraan een werk moet voldoen eer het zich 'kunst' mag noemen. Iedereen zal daar namelijk andere opvattingen over hebben. Over het algemeen geldt daarom dat kunst ook daadwerkelijk kunst is, als de kunstenaar / maker dat zegt.

Ha, die Rainbowsoul; Kunstenaar is een vrij beroep. Het kent geen vestigings- of opleidingseisen. Creativiteit en talent zijn een pré.

Het is geen beschermde titel of iets dergelijks. Het staat dus eenieder volledig vrij zich "kunstenaar" te noemen en zich als zodanig uit te geven.

het is een pre als je egocentrisch bent, de wereld vervloekt, en de wereld geen waarde aan jou, noch je werk hecht

Op het moment dat jij denkt dat je het bent.

Iedereen mag zich kunstenaar noemen. Als jij verf tegen een doek flikkerd (iets wat je zussie van 6 ook had kunnen maken) en je maakt het groot, duur en geeft het er een mooie naam aan.... Grote kans dat je het kan verkopen en kunstenaar bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100