Ik heb pijnboompitten in een pot bewaard. Nu zijn ze, ook na roosteren, zacht. Wat kan ik doen?
Ik heb pijnboompitten in een pot bewaard. Nu zijn ze zacht en na roosteren blijven ze zacht.
Wat kan ik doen, behalve weggooien?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik heb pijnboompitten in een pot bewaard. Nu zijn ze zacht en na roosteren blijven ze zacht.
Wat kan ik doen, behalve weggooien?
Ik kook elke zaterdag en elke zondag twee eitjes voor ons ontbijt. Altijd op dezelfde manier, altijd in hetzelfde pannetje.
De ene keer zitten er na afloop behoorlijk veel kleine ronde vlekjes kalkaanslag op de bodem van de pan, de andere keer heel weinig, soms zelfs geen.
Waarom verschilt dat zo van keer tot keer?
(Inductiekookplaat, voor het geval dat van belang is.)
(Gelukkig gaan de kalkvlekjes heel makkelijk weg als ik direct na het koken een schuursponsje over de bodem van de pan haal.)
Vaak lees je op de verpakking een product dat in de oven verwarmd moet worden, dat de oven eerst voorverwarmd zou moeten worden.
Maar niet staat erbij hoe lang je moet voorverwarmen?
Ik heb een weckpot met een rubberen ring. Mijn vraag is, kan ik hier soepen in bewaren en dan invriezen? Of is die ring niet geschikt voor de vriezer?
Het lukt me niet om goede purree te maken, noch van aardappelen alleen noch van aardappelen met wortelen. Nochtans stoom ik alles, doe er boter zout nootmuskaat en een klein beetje warme melk bij...ik krijg niet die volle smaak van hoe het moet zijn. Zoals hij bij mij moeder smaakte en nu nog in goede restaurants. Wat is de beste manier om die te bereiden (ik heb natuurlijk al veel van op internet geprobeerd maar nee dus...). Mijn moeder is dood dus haar kan ik niet meer vragen :-/
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing