Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Waar hangt de hoeveelheid kalkaanslag op de bodem van een kookpan van af?

Ik kook elke zaterdag en elke zondag twee eitjes voor ons ontbijt. Altijd op dezelfde manier, altijd in hetzelfde pannetje.

De ene keer zitten er na afloop behoorlijk veel kleine ronde vlekjes kalkaanslag op de bodem van de pan, de andere keer heel weinig, soms zelfs geen.

Waarom verschilt dat zo van keer tot keer?

(Inductiekookplaat, voor het geval dat van belang is.)

(Gelukkig gaan de kalkvlekjes heel makkelijk weg als ik direct na het koken een schuursponsje over de bodem van de pan haal.)

2 jaar geleden
in: Koken

Hoe krijg ik die echte haute cuisine wortelstoemp?

Het lukt me niet om goede purree te maken, noch van aardappelen alleen noch van aardappelen met wortelen. Nochtans stoom ik alles, doe er boter zout nootmuskaat en een klein beetje warme melk bij...ik krijg niet die volle smaak van hoe het moet zijn. Zoals hij bij mij moeder smaakte en nu nog in goede restaurants. Wat is de beste manier om die te bereiden (ik heb natuurlijk al veel van op internet geprobeerd maar nee dus...). Mijn moeder is dood dus haar kan ik niet meer vragen :-/

2 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing