Is rundergehakt beter dan half om half?
ik zag rundergehakt en dacht dat dat minder vet zou zijn
maar in de pan was er evengoed een laag vet net las bij de half om half
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
ik zag rundergehakt en dacht dat dat minder vet zou zijn
maar in de pan was er evengoed een laag vet net las bij de half om half
Wij hebben sinds een paar jaar bramen in de tuin staan (Vonden de 1e tak groeiend over de hoek van de schutting vanuit de verwilderde tuin van de buren schuin achter ons, en het leek ons een leuke toevoeging naast de al aanwezige kruiden, aardbeien en tomaten) Nu, een paar jaar van opbinden en uitschieters inplanten later, is het een mooie klimplant om de schutting naar de achterburen wat te versieren, met als bonus heerlijk zoete en verbazend grote vruchten.
Tot nu toe deden we er niet veel meer mee dan plukken als ze rijp waren en in een schaaltje op tafel zetten. Maar het werden er zoveel dat ik dit jaar heb besloten een deel in te vriezen om jam te maken. Maar... Al hangen er nu nog flink wat onrijpe bramen, mijn vriezer is niet groot en hij zit propvol. Daarnaast begin ik door mijn vriezer bestendige bakjes heen te raken, dus wilde ik niet langer wachten.
Vandaag besloot ik dus alle bramen bij elkaar in een kom te wegen zodat ik vast gelei suiker kon halen (Maar liefst 1,7 kg in één jaar van de 3 takken die we nu in de grond hebben staan en er hangt nog genoeg om een tijd door te snoepen). Maar al heb ik ze stuk voor stuk pas GEPLUKT ALS ZE DONKER WAREN EN ZE GOED ALS VAN DE PLANT VIELEN ALS IK ZE AANRAAKTE, lijken ze NA OPSLAG IN DE VRIEZER ineens een stuk minder donkerblauw maar meer rood te zijn...
IS DIT NORMAAL OF HEB IK IETS VERKEERD GEDAAN? BEINVLOED DIT DE SMAAK OF GESCHIKTHEID VOOR CONSUMPTIE/VERWERKING IN JAM? EN MOET IK DIT VOORKOMEN? ZO JA, HOE?
Ik ben gek op Coquinas in Spanje. Nu zag ik een aanbieding voor Vongolen, en op de foto lijken die er een beetje op. Wat is het verschil tussen deze schelpdiertjes of is dat er niet ?
Zo te zien heeft een quichevorm een platte bodem (http://www.kookwinkel.nl/webshop/43042-gobelquichevormmetuitneembarebodemlaag20cmstaalbruin.asp)
en een taartvorm een gleuf aan de zijkant van de bodem (http://www.kookwinkel.nl/webshop/47833-patissevlabodem28cmaluminiumgrijs.asp)
Maar waarom deze gleuf? En kan een taartvorm voor een quiche worden gebruikt en andersom?
Ik wil namelijk niet beide vormen aanschaffen, welke kan ik het best gebruiken voor beide baksels? (quiche en taart/vlaai)
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing