Wat is het verschil tussen een quichevorm en een taartvorm?

Zo te zien heeft een quichevorm een platte bodem (http://www.kookwinkel.nl/webshop/43042-gobelquichevormmetuitneembarebodemlaag20cmstaalbruin.asp)
en een taartvorm een gleuf aan de zijkant van de bodem (http://www.kookwinkel.nl/webshop/47833-patissevlabodem28cmaluminiumgrijs.asp)

Maar waarom deze gleuf? En kan een taartvorm voor een quiche worden gebruikt en andersom?

Ik wil namelijk niet beide vormen aanschaffen, welke kan ik het best gebruiken voor beide baksels? (quiche en taart/vlaai)

Weet jij het antwoord?

/2500

De vorm met de gleuf is bedoeld om alleen een (cake)bodem in te bakken. Die draai je vervolgens om, waarna de gleuf een opstaande rand wordt. De bodem kun je dan vullen met een vlaaivulling of iets dergelijks. De vorm met de platte bodem is bedoeld om een bodem inclusief vulling in te bakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100