Hoe bereid ik zelf de lekkerste babi pangang ?
Welk vlees, en hoe bereiden? Ik ben vooral op zoek naar een manier om dat vlees crispy te houden zo onder de saus.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Welk vlees, en hoe bereiden? Ik ben vooral op zoek naar een manier om dat vlees crispy te houden zo onder de saus.
Daar ben ik weer te zeuren ;-) Maar ik maak vandaag voor het eerst zelf sate. Ik heb het gemarineerd in een soort van satemarinade (nav van mijn andere vraag daarover).
Nu vraag ik mij alleen af hoe ik die nu straks het beste kan bereiden. Ik dacht zelf aan de grillpan, maar ben dan wel bang dat de restjes marinade gaan aankoeken en verbranden. Gewoon in de boter lijkt mij ook geen goede combi bij de rest van de 'oosterse' maaltijd. Het enige wat ik zelf kan bedenken is in een laagje olie in de koekenpan.
Ik heb er hamlappen voor gebruikt die ik in flinke dobbelstenen heb gesneden. (ca. 3 x 3 cm)
Ik dacht net bij de winkel dat ik er alles nog wel voor in huis had, maar nee dus, want ik heb oa geen laos en ketoembar. Hoewel misschien ook wel onder een Nederlandse naam?
Ik heb nog:
uien (rode en gewone)
knoflook
ketjap (asin en manis)
sambal (oelek en badjak)
bruine suiker
djahe
korianderblad
kurkuma
rode peper
gedroogde citroengras
Ik heb nog wel veel meer kruiden en specerijen, maar die ik heb genoemd lijken mij het meest oosters of geschikt voor een marinade. Kan iemand mij hier mee helpen? Ik heb nl nog nooit zelf sate gemaakt.
Toegevoegd na 5 minuten:
O ja, en ook nog een pot verse selderij
Het is nu echt de tijd van pompoenen, maar ik weet eigenlijk geen lekker recept ermee. Pompoensoep wordt veel gemaakt, maar wordt ook al snel te flauw. Wie kent er een lekker recept met pompoen, soep of iets anders, maar niet te flauw? Wat combineert lekker met pompoen?
Verkopen winkels dit, winkels op internet of zijn er ook genoeg bakkers die dit verkopen?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing