Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoe bereid ik het beste sate, gemarineerd in satemarinade?

Daar ben ik weer te zeuren ;-) Maar ik maak vandaag voor het eerst zelf sate. Ik heb het gemarineerd in een soort van satemarinade (nav van mijn andere vraag daarover).

Nu vraag ik mij alleen af hoe ik die nu straks het beste kan bereiden. Ik dacht zelf aan de grillpan, maar ben dan wel bang dat de restjes marinade gaan aankoeken en verbranden. Gewoon in de boter lijkt mij ook geen goede combi bij de rest van de 'oosterse' maaltijd. Het enige wat ik zelf kan bedenken is in een laagje olie in de koekenpan.

Ik heb er hamlappen voor gebruikt die ik in flinke dobbelstenen heb gesneden. (ca. 3 x 3 cm)

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
in: Koken

Kan ik hier een satemarinade van maken?

Ik dacht net bij de winkel dat ik er alles nog wel voor in huis had, maar nee dus, want ik heb oa geen laos en ketoembar. Hoewel misschien ook wel onder een Nederlandse naam?

Ik heb nog:

uien (rode en gewone)
knoflook
ketjap (asin en manis)
sambal (oelek en badjak)
bruine suiker
djahe
korianderblad
kurkuma
rode peper
gedroogde citroengras

Ik heb nog wel veel meer kruiden en specerijen, maar die ik heb genoemd lijken mij het meest oosters of geschikt voor een marinade. Kan iemand mij hier mee helpen? Ik heb nl nog nooit zelf sate gemaakt.

Toegevoegd na 5 minuten:
O ja, en ook nog een pot verse selderij

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing