Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik sneller herstellen van klierkoorts,behalve slapen dan?

liefs alternatieve geneeswijzen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol en vet voedsel kan je beter even laten staan. Je kan door voeding de ziekte niet tegen gaan, maar je kan je weerstand wel zo hoog mogelijk houden. Het beste is om meerdere kleine maaltijden te eten die rijk zijn aan verschillende mineralen en vitaminen. Ook is het belangrijk om veel water en vruchtensappen te drinken. Tenslotte wordt er afgeraden om dierlijke producten te eten, vervang deze door bijvoorbeeld soja producten. Kruiden bij klierkoorts: Sint-janskruid: Bevat stoffen die actief zijn tegen het Epstein-Barr virus (klierkoorts). Rode zonnehoed: Werkt goed bij Klierkoorts Geelwortel: Heeft een ontgiftende werking. Echinacea: Helpt de weerstand te vergroten en is aan te raden om in combinatie met geelwortel te gebruiken omdat deze twee elkaars werking versterken en aanvullen. Groene thee: Bevat antivirale stoffen die een gunstige werking op het genezingsproces kunnen hebben. Brandnetel, Ginseng en Rozemarijn versterken de klieren

Er is geen behandeling tegen klierkoorts. Het beste is voldoende rust nemen, ook in de chronische fase als de patiënt aan de beterende hand lijkt. Verschillende alternatieve geneeswijzen (bijvoorbeeld homeopathie, aycronto, bioresonantie) claimen een remedie tegen klierkoorts te hebben. Ieder wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt vooralsnog. Omdat de ziekte gepaard gaat met een leverontsteking, ook als daar geen symptomen van optreden, wordt aanbevolen de lever niet te belasten met b.v. alcohol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100