Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat kanker veel meer voorkomt in Europa en Amerika dan in bijvoorbeeld Afrika en Azië?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vraag me af of de conclusie in de vraag helemaal klopt. Of bedoel je bepaalde types van kanker? Over de hele wereld komt kanker voor en soms is er een verband met de omgeving waarin de mensen leven of onder welke omstandigheden. Vervuiling, welstand, slechte werkomstandigheden, leefwijze, vergiftiging zoals de kinderen met lood bij een batterijfabriek een dezer dagen. Allemaal omstandigheden die kunnen leiden tot kanker. Niet elk mens is genetisch even gevoelig voor kanker en ondanks slechte omstandigheden krijgt iemand toch geen klachten.

Er schijnt ook een verband te zijn met het drinken van groene thee. In Azië wordt dat zeer veel gedaan, ook witte thee is daar vaak van de partij, deze thee bevat vele goede stoffen, zoals stofjes die kwaadaardige cellen zoals kanker tegen gaan. In west-europa wordt er nog niet zo veel thee gedronken als in Azië.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100