Wat kun je doen aan hoge bloeddruk?

Wat voor soort voeding helpt om de bloeddruk op een normaal niveau te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn bloeddruk is abnormaal hoog, normaal gesproken. 120/80 = normaal. Ik had 190/120 En dat zout DE grote boosdoener zou zijn is al lang achterhaald, ook volgens mijn dokter. Natuurlijk is te veel zout niet goed, maar dat geldt voor iedereen. Belangrijk is ook: * eet voldoende groente en fruit; * neem voldoende beweging; * zorg voor voldoende ontspanning en rust; * probeer gewicht kwijt te raken als je te zwaar bent; * volg een cholesterolverlagend dieet als je cholesterol hoog is; * rook niet; * zuinig met alcohol. * zorg voor voldoende nachtrust. Mijn dokter hamert vooral op : voldoende beweging en afvallen! Ik doe mijn best, maar slik ook medicijnen. Hier vind je nog wat tips: http://www.dokterdokter.nl/vrouw/reizen-vrije-tijd/article/24033/hoge-bloeddruk-zo-stuw-je-het-omlaag

In het algemeen zoutarm voedsel, vermijdt kaas en drop. Toegevoegd na 9 minuten: Ook het in de Indische keuken gebruikte ve-tsin bevat natrium en kan beter worden vermeden.

Vooral verse groenten en fruit, en zo weinig mogelijk zout. Toegevoegd na 54 seconden: En natuurlijk met zo min mogelijk verzadigde vetten, vaak zijn dit dierlijke vetten.

De tijd nemen om rustig te kunnen slapen. Vermijd stress en producten met een grote zout hoeveelheid. En regelmatig bewegen om de conditie op peil te houden.

ook zoete drop bevat veel zout, en melk ook , verder kun je beter eens overleggen met een dietist

De gegeven antwoorden zijn goed. Niet te snel aan de dokter medicijnen vragen, want daar kom je dan je hele leven niet meer af. Vooral zout is de boosdoener.

Iedereen roept zout! Maar roken is boosdoener nummer 1 Weet niet of je rookt, maar zou daar wel mee stoppen!

Het beste is 'gewone' gezonde voeding en beweging en voldoende ontspanning. Misschien aan je huisarts een verwijzing voor een diëtist vragen, die kan je ongetwijfeld meer vertellen.

Zout zoveel mogelijk vermijden. (Drop is berucht) Matig met alcohol. Op je gewicht letten en dagelijks minstens een uur goed bewegen. (zwemmen/ fietsen) Naar de dokter voor controle.

Een aanrader eet veel groenten en fruit, die was al gegeven, je kunt ook naar een kruiden winkel gaan, meidoorn en maretak staan bekend dat het de bloeddruk verlaagd. Ik hoop dat het mag helpen.

Om te beginnen is er geen enkel bewijs voor dat zout de bloeddruk verhoogt. Onbegrijpelijk dat dit zo vaak wordt geadviseerd, te meer omdat te weinig zout wél nadelig voor de gezondheid is en niet zo'n klein beetje ook. Je kunt er o.a. hartklachten door krijgen. Zout heb je juist nodig om hoge bloeddruk tegen te gaan, in combinatie met de inname van voldoende water. Door te weinig vocht in de circulatie trekken de bloedvaten samen, waardoor de bloeddruk stijgt. Door chronisch te weinig water te drinken ontstaat essentiële hypertensie. Voor de regulering van je bloeddruk is een aantal essentiële mineralen van belang. In het algemeen krijg je die wel binnen met een evenwichtige en gevarieerde voeding. Alleen zout komt van nature nauwelijks voor in voeding, waardoor dat toegevoegd moet worden. Het lichaam heeft per dag gemiddeld 30 ml water per kg lichaamsgewicht nodig. Dat komt neer op 8 tot 10 glazen per dag. Die hoeveelheid is nodig om de circulatie te herstellen, waardoor de bloeddruk daalt. Om de mineralenhuishouding van het lichaam in evenwicht te houden moet je 1,4 gram zout per liter aan dat water toevoegen. Met water bedoel ik geen frisdranken, thee, koffie, vruchtensap of melk maar puur water. Probeer het eens één of twee weken. Duur is het niet. :-) Voor de volledigheid. Drop (in grote hoeveelheden) verhoogt de bloeddruk, niet door het zout maar door het glycyrrhizinezuur. Stress en overgewicht zijn eveneens factoren die de bloeddruk kunnen verhogen. Toegevoegd na 8 minuten: Zout is niet slecht voor de nieren, zoals soms wordt beweerd. Alleen bij een sterk verminderde nierfunctie kan zout problemen opleveren maar dat geldt voor veel meer stoffen. Soms wordt zelfs een vochtbeperking voorgeschreven bij dergelijke problemen.

Bronnen:
Dr. Fereydoon Batmanghelidj

het schijnt dat af en toe wat knoflook ook goed is om de bloeddruk te verlagen.....

De gemiddelde bloeddruk is 120 bij 80. Onderschat niet de onderdruk die gevaarlijk is als die boven de 100 uitkomt. Bedenk dat uw huisarts de eerste aangewezen persoon is om uw bloeddruk vast te stellen. Die kan u het beste adviseren en evt behandelen. Een voedingsdeskundige kan u daarna verder op weg helpen. Ga niet zelf dokteren. Overigens goede voeding, beweging en minder stress zijn zijn goede aanbevelingen. Koop zonodig een goede polsbloeddrukmeter.

abrikozen eten helpt, ik wel er dagelijks twee. nog lekker ook. het antwoord van momopyolo en de reacties zijn zijn waardevol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100