Kan het plots opzetten van luide muziek in gezelschap wijzen op een syndroom zoals bv. autisme, evt. asperge?

Gisteren had ik bezoek van familie toen ik nog bezoek kreeg. Deze begon op zijn smartphone te zoeken en keek dan naar een filmpje onder oorverdovend slecht geluid.We konden elkaar nl niet meer verstaan. . Ik vroeg of het wat stiller mocht aub maar hij negeerde dit. Toen ik het nog eens vroeg liep hij geergerd weg naar de garage.
Als ik of andere vrienden op bezoek zijn kijkt hij bv naar wielrennen of voetbal en negeert ons helemaal. Bij feestjes gaat hij bv in de zetel liggen terwijl iedereen aan tafel zit.
We hebben ons, er nooit vragen bij gesteld maar gisteren toen hij naar huis was hebben we dingen gedeeld over hem zoals de voorbeelden hierboven. . We vroegen ons als we alles samenlegden af of er niks met hem aan de hand is. Authisme, Asoerger of nog iets, anders.
de man is 63

Toegevoegd op 31 oktober 2020 14:07: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is antisociaal gedrag. En mogelijk een antisociale-persoonlijkheidsstoornis (gedrag dat afwijkt van de geldende normen en verwachtingen). Meer informatie over een antisociale-persoonlijkheidsstoornis op de website van De Viersprong: https://www.deviersprong.nl/de-antisociale-persoonlijkheidsstoornis/beschrijving/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100