hoe komt het dat het meestal meisjes zijn die gek op paarden zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een knuffelbeest wat ook communiceert met je. Ze zijn warm, je kunt ze borstelen en erop rijden. De speelgoedbranche doet ook een duit in het zakje met : MY little Pony, Barbie en haar paard, etc. Veel meisjesbladen (Tina) gaan over opmaken, uitgaan, paardrijden,terwijl de jongensbladen meer technischer zijn en stoerder. In combinatie met een overvloed aan de kleur roze is het lezen over paarden (tijdschrift), het verzorgen van een paard, het borstelen van een paard en het spelen met paardenspeelgoed een hele mooie combinatie die meisjes op vroege leeftijd al aantrekt. Daar wordt de basis gelegd en dan is op zekere dag de gang naar de manege een hele kleine stap. Vakantiewerk als paardenverzorgster is ideaal !

Door de maatschappij: paardrijden wordt als meisjesachtig gezien. Net als jongens die voetbal leuk vinden omdat ze er van jongs af aan mee geconfronteerd worden. Dit trekt tegenwoordig wel bij met meisjeselftals.

De liefde voor paarden (of soms andere dieren) is een soort voorloper voor de liefde van jongens. Een soort 'oefening'. Je ziet ook vaak dat dat moeiteloos in elkaar over gaat: meiden die een vriendje krijgen zijn steeds minder vaak te vinden in de manege. Natuurlijk geldt dat niet voor alle meisjes (sommigen blijven hun hele leven paardengek) en sommigen zul je nooit vinden in de manege: die zijn aan het voetballen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100