Hoe kun je jezelf uit een depressie helpen?

Ik loop al sinds mijn 16de rond met een depressie (ben nu 18) en wil er nu echt eens vanaf. Slik nu al enkele maanden medicatie die ik van de huisarts kreeg, maar deze helpen me niet goed genoeg.

Hoe zou ik mezelf kunnen helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zou met de huisarts in overleg kunnen gaan om je medicatie te veranderen. zo werkt bij sommige mensen een anti-psychotica beter dan een antidepressiva. laat ook andere bloedtesten doen want sommige mensen krijgen depressieve klachten vanwege een hormoon inbalans, schildklierproblemen of andere problemen in het lichaam. verder hoe moeilijk ook zou je moeten proberen dingen te gaan doen, ookal heb je hier geen zin in. ga naar een feest , praat met vrienden, ga naar de bioscoop, gewoonweg kom van de bank af en ga wat doen. ik weet dat het erg moeilijk is maar je zult zien dat het steeds makkelijker en fijner word. ook kun je een leuke hobby zoeken en hier tijd aan besteden. het gaat erom dat je uit je vicieuze gedachten cirkel komt. en dat betekend dus grofweg jezelf een schop onder je kont geven en dingen gaan doen, hoe moeilijk ook. ook zou je kunnen kijken of er ergens in de buurt een VERS training gegeven word , dit staat voor vaardigheid emotie regulatie stoornis. hier kun je in de toekomst veel aan hebben omdat het je veel inzicht geeft in ; waarom heb ik een depressie, wat brengt mij in een depressieve staat (voorsympromen)en wat kan ik en mijn omgeving hier aan doen om het te voorkomen. heel veel sterkte!

Ik zou je laten verwijzen naar het GGZ aangezien zij meer kennis hebben van (de vele) medicatie die voor depressies zijn. De huisarts heeft hier eigenlijk net wat te weinig kennis voor, daarnaast is het soms gewoon zo dat je meerdere soorten medicatie moet proberen voordat dit goed aanslaat.

aller eerst zou ik willen zeggen dat ik weet wat je door maakt ben een soort van ervaringsdeskundige ik snap niet dat de huisarts je niet doorverwijst voor psychologische hulp daar krijg je dan allerlij handvaten aangereikt waar jij je leven weer mee in de hand krijgt als je verder geen hulp wilt dan is he took goed om een schema te hebben met activiteiten want mensen met een depressie willen vaak helemaal niets omdat je zo moe bent en werkelijk nergens zin in hebt naar buiten toe gaan in de frisse lucht en stevig wandelen is al heel goed in het begin moet jij je mischien erdoor heen slepen maar je zult merken dat er op den duur verandering in komt , je zal je echt beter gaan voelen ook moet je niet afsluiten van mensen want dat is ook vaak wat er gebeurd, bouw het langzaam op om vrienden te ontmoeten en wat met ze af te spreken , iets rustigs of wat bij jou past en als de pillen voor jouw gevoel niet helpen dan moet je misschien eens terug naar je arts en het met hem bespreken veel succes hoor

Dit is heel naar maar wel heel herkenbaar. Om te beginnen zou ik stoppen met het slikken van die rommel. Ze zijn bedoeld om de symptomen te bestrijden maar lossen niets op. Jouw depressie word ergens door veroorzaakt en juist de bron van de depressie moet je bestrijden, niet de symptomen onderdrukken met pillen. Ik kan je niet met een kort verhaaltje op een website vertellen hoe je dit op kan lossen om dat iedere depressie een andere oorzaak heeft en dus ook een andere behandelmethode nodig heeft. Ik heb zelf ook depressies gehad en ik kan je in ieder geval in contact brengen met mensen die de beste zijn in hun vak. Kijk eens op www.ivar-sjamanisme.nl of www.ericaegelie.nl Dit zijn mensen die mij verder hebben gebracht. Ik wens je heel veel sterkte en geluk toe en ik hoop dat je hier snel uit komt! Liefs, Roy Toegevoegd na 2 dagen: Laat ik het anders brengen: Geloof niet zomaar alles wat je leest, dus ook mijn verhaal niet. Het is heel gemakkelijk om het advies een arts of psycholoog blind te volgen omdat ze een 'titel' hebben en dus in jouw ogen er alles van weten. Ze weten veel over de werking van lichaam en geest maar niets over de ziel of energetische onbalans. De medische wereld spreekt hier niet over omdat alleen al het bestaan van deze zaken niet wetenschappelijk onderbouwd kan worden. Maar als er iets mis is met deze zaken dan zou het maar zo kunnen zijn dat de oorzaak nooit word gevonden. (en dat komt maar vaak genoeg voor) Het belangrijkste is dat je zelf op onderzoek gaat en de waarheid zoekt die bij jou past, want die is voor iedereen anders. Dus geloof geloof geen van de antwoorden die je hier leest! Schep je eigen werkelijkheid! Dat moeten we immers allemaal...

2 Jaar rondlopen en nu met medicatie zijn genoeg lijkt me om het zelf te hebben geprobeerd! Ik raad je aan contact met je huisarts op te nemen en een doorverwijzing te vragen naar een psycholoog. Na 2 jaar heb je gewoon deskundige en persoonlijke hulp nodig om voor jezelf de juiste stappen te kunnen gaan zetten op het pad naar herstel. Met andere woorden: help jezelf door deskundige hulp te aanvaarden, zodat je leert het straks zelf te kunnen! Succes!

allereerst zou ik je willen aanraden om bloed te laten prikken op eventuele tekorten. Op o.a. B12 .... véél artsen missen die diagnose omdat ze zich teveel blindstaren op de symptomen en te weinig zoeken naar een échte oplossing van het probleem. Zoals bekend, kun je met een waarde BINNEN de grenzen (referentiewaarden 150-700) weldegelijk een tekort hebben. Maar de meeste artsen kijken enkel naar de absolute waarde en daarom gaat het vaak mis. Bij een laag-normale waarde (onder de 400) B12 vraag je dan om een actieve B12waardebepaling. Indien is uitgesloten dat het een tekort betreft .... dan kan ik alleen aanraden wat al eerder is gezegd: ga naar een psycholoog/psychiater. Maar daaraan wil ik toevoegen dat je zélf ook al een heleboel kan doen. Geef jezelf een schop onder je kont. En blijf contact houden met mensen, zorg ervoor dat je jezelf NIET isoleert, want dát is nu juist wat je niet moet doen! Vaak is een depressie een reactie van het lichaam op de omstandigheden die er in je leven zijn op dat moment of in het verleden. (waar je in het heden dan nog last van hebt) Dat laatste kun je alleen 'oplossen' door erover te praten en bepaalde dingen achter je te laten, vergeving te schenken aan die ander bijvoorbeeld. (niet te verwarren met verzoening wat NIET hetzelfde is. vergeving is alleen een keuze om die ander 'los te laten' en daarmee jezelf te bevrijden van de last die je meedraagt) Ik realiseer me dat het één en ander nogal kort door de bocht kán overkomen, maar ik weet uit eigen ervaring dat dit écht iets is dat nodig is. Zorg ervoor dat je niet in een slachtofferrol vervalt ... want dat brengt je alleen maar verder van huis. Is er in het heden iets dat je niet zint ?! Ga daar dan constructief mee aan de slag om dat te veranderen ;) ik wens je veel succes ... mocht je meer willen weten, wellicht heb je vragen naar aanleiding van mijn antwoord? Je kunt me altijd PBen als je dat wilt ;) sterkte en succes :)

Bronnen:
Eigen ervaring
http://home.kpn.nl/hindrikdejong/symptoom.htm
http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/symptomen

Weet je wat het moeilijkste is bij een depressie. Inzien dat jij diegene bent die zelf de stappen moet gaan zetten. Gelukkig dat je deze vraag stelt, het is een beginnetje voor een eerste stap. Gefeliciteerd, vanaf nu ben jij aan de betere hand! Maar ga nu niet denken dat je er in een weekje vanaf bent. Dit heeft tijd nodig en dit heeft heel veel stapjes nodig. De volgende stappen zijn ook heel zwaar. De allerbelangrijkste is dat je moet VERANDEREN. op deze manier gaat het niet, en brengt je niet bij de oplossing. Dus het moet anders. Elk van de onderstaande punten zijn veranderingen die je beetje bij beetje verder helpen: - Ga sporten, bouw wat conditie op. - Zorg dat je gezond gaat eten. Kook zelf, en veel groenten. - Wordt open, ik bedoel dat je mentaal gesloten bent, dat moet zich gaan openen. - Ga hulp zoeken. Zoek een psycholoog, mental coach, therapeut. Eventueel via de huisarts, maar dat hoeft helemaal niet. - Investeer in jezelf. Het zal wellicht wat gaan kosten, maar dat geld ben JIJ toch dubbel en dwars waard? - Zoek een hobby of een interesse. Er is genoeg op de wereld wat ook bij jou past. - Bekijk je eigen verleden, welk verdriet heb je, of boosheid, welke rol hebben je ouders? Het moet anders nu. Op dezelfde wijze door blijven gaan kan niet. Dus het moet anders. Er moet verandering komen. Dit is onvermijdelijk. Jij wil niet meer. Dat is goed. Jij bent nu aan de betere hand en jij komt er helemaal bovenop. Kijk over een jaar nog maar eens terug. En over 2 jaar ook, enz. Werk aan jezelf!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100