waarom is een genie een genie? hoe komt het dat mensen soms zo slim zijn?

IK zat een docu over Einstein te kijken en ik vraag me af hoe het komt dat er soms mensen zo ontzettend intelligent zijn. Is dit puur willekeurig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Intelligentie is voor een deel erfelijk en voor een deel zijn het omgevingsfactoren. Bij geniën is er ook een psychische factor : vastberadenheid , om iets uit te zoeken. -----https://www.123test.nl/intelligentie/ --- Uit tweelingenonderzoek blijkt dat intelligentie voor ongeveer 55% erfelijk is bepaald. Deze genetische component bepaalt de bovengrens van je intelligentie, dat wil zeggen de maximale intelligentie die je kunt bereiken. De omgeving zorgt ervoor of je dit maximale niveau ook bereikt. Vergelijk intelligentie desgewenst met atletisch vermogen. Sommige mensen zijn van nature wat sportiever dan anderen. Omgevingsfactoren voor intelligentie ontwikkeling Omgevingsfactoren zoals opvoedingsstijl van de ouders, de cultuur waarin je opgroeit, scholing en vriendenkring, bepalen 45% van je intelligentie. Vooral in je jeugd spelen dergelijke omgevingsfactoren een rol. Krijg je als kind slechte voeding en groei je op in een milieu waar weinig waarde wordt gehecht aan onderwijs, dan zul je minder intelligent worden dan wanneer je op zou groeien in een omgeving waar je wel genoeg te eten krijgt en waar je wordt gestimuleerd om goed te presteren op school. ----- Toegevoegd na 9 minuten: . Zijn vrije geest, zijn enorme gevoel voor humor, zijn eigenwijsheid, zijn liefde voor het vioolspel. Als hij uren wilde nadenken, speelde hij de viool en het liefst Mozart, die naar zijn zeggen de harmonie van de natuur het beste doorhad. Einsteins verhaal is een van de grootste verhalen uit de moderne wetenschap.

Bronnen:
http://www.isgeschiedenis.nl/personen/eins...
https://www.123test.nl/intelligentie/

Het zou dus goed kunnen dat iedereen de potentie heeft genie te zijn. Kant geeft geen argumenten voor het feit dat slechts bepaalde mensen dit hebben. De enige dingen waar hij argumenten voor heeft zijn de feiten dat niet iedereen een genie is en dat het genie aangeboren moet zijn. Als we aannemen dat iedereen die de aangeboren genialiteit heeft, deze genialiteit nog moet ontwikkelen, nog moet leren hoe hij het gebruikt en hoe hij als genie kan handelen, is het mogelijk dat iedereen het genie, kunstenaar, kan worden. En dit idee wordt ondersteund door het feit dat alle genieën hebben moeten leren hoe ze hun genialiteit konden gebruiken, geen enkel genie kon vanaf zijn geboorte kunst maken.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/filos...

Iedereen heeft een basisvorm van intelligentie op meedere gebieden meegekregen, maar van nature zijn mensen verschillend in de mate waarin ze elke vorm bezitten. Het gaat er ook om wat je ermee doet. Het vormen van intellect is afhankelijk van je natuurlijke aanleg, je opvoeding en het onderwijs dat je genoten hebt. Alle vaardigheden die mensen bezitten moet je beschouwen als intelligentie en iedereen heeft de kans de eigen soort ervan te ontwikkelen. De een is bijv. al goed in talen, de ander juist in rekenen. Hoe meer je je interesseert voor iets of hoe leuk je het vindt, hoe beter je intelligentie op dat gebied wordt. Hoe meer je ermee bezig bent, hoe meer er in het geheugen wordt opgenomen....je leert namelijk door steeds te herhalen...dán pas komt het in het permanente geheugen te staan en vergeet je het ook niet meer. Het brein werkt als een computer. Alles wat in het geheugen staat, wordt doorgelinkt als in een netwerk. Hoe meer info erin staat en hoe vaker alles wordt doorgelinkt, hoe soepeler en sneller het netwerk loopt. Soms werkt het als een automatische piloot en kunnen je spieren een bepaald patroon in het geheugen hebben opgeslagen, waardoor je een ooit geleerd pianostuk al 'weet', als je het na lange tijd weer eens speelt en jouw vingers al automatisch naar de juiste toetsen gaan. Mensen met een bepaalde autistische stoornis zijn vaak erg bedreven in hun gebied. Als kind worden ze vaak al als kleine professoren gezien omdat ze werkelijk alles weten op het gebied waarin hun interesse ligt. Helaas hebben ze meestal maar een ding waarvoor ze zich echt interesseren en komen ze tekort op andere gebieden. Zodra ze echter vele interesses hebben, weten ze van veel dingen heel veel. Ze zijn creatief in het denken en dat maakt iemand intelligent. Van Einstein wordt ook beweerd dat hij autistisch moet zijn geweest, omdat hij geniaal op zijn gebied was. Al heel vroeg was hij geïnteresseert in techniek en lag zijn kennis al snel ook bij natuurkunde en wiskunde. Het is echter niet gezegd dat hij op andere gebieden ook bovengemiddeld intelligent was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100