Hoe kan het dat ik mij soms gewoon een dag verder in de week waan dan het is?

Ik denk tot nu toe de hele dag al dat het Woensdag is totdat ik net ging kijken bij de online tv gids.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat heeft meestal te maken met bepaalde dingen die je doet of juist niet. als je routine doorbroken wordt kun je ook een andere dag gevoel hebben. of gebeurtenissen die je erg raken waardoor je er letterlijk niet helemaal bij bent. zo werkt het bij mij.

de meeste mensen zitten in een routine Zodra er een doorbreking is van je vaste gewoontes kan het wel eens zijn dat je niet meer weet wat voor dag het is bijvoorbeeld normaal doe je op maandag de was maar door omstandigheden doe je de was op dinsdag. dan heb je op woensdag het idee dat het dinsdag is om dat je je herrinert gisteren heb ik de was gedaan.

Tijd is een door mensen verzonnen begrip. Dag en nacht bijvoorbeeld nier, daarin kan je je niet vergissen. Maar de dag van de week zegt helemaal niets,

Het dag-bewustzijn kan verschil maken tussen dat wat is en dat wat gedacht wordt te zijn... Dan dan weet je niet welke dag dat het is... Ikzelf heb totaal geen dag-bewustzijn en nauwelijks uurbewustzijn...

Kennelijk ben je de laatste tijd te ver vooruit aan het denken of plannen. Misschien heb je extra dingen te doen die je normaal niet zou doen. Dus je hoofd is al verder dan het moment.

ik ben wel eens een hele maand kwijt...

Colinda,het spijt me dat ik het zeggen moet ,maar dat is de aanstormende ouderdom! Daar moet je (zoals ze zeggen)maar gewoon mee leren leven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100