Kan het kwaad caffeinevrije koffie te drinken enige tijd voor het slapengaan?

Je zou denken van niet, maar toch...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hmm mijn diëtiste vertelde me dat cafeïnevrije koffie (proces van onttrekken van de cafeïne) invloed heeft op het cholesterol. "Caffeïnevrije koffie verhoogt het gehalte van de "slechte" LDL-cholesterol in het bloed en dus het risico op hartziekten, zeggen onderzoekers van de Amerikaanse National Institutes of Health. De studie vergeleek gegevens van mensen die 6 maanden lang 3 tot 6 koppen gewone koffie, caffeïnevrije koffie of geen koffie dronken. Bij de groep die de caffëinevrije koffie dronk werd na 6 maanden een verhoging van 18% van vetzuren vastgesteld wat leidt tot een verhoging van het LDL-cholesterolgehalte. Ook werd een verhoogde concentratie van een eiwit [apolipoproteine B] gemeten, dat eveneens gelinkt is aan LDL-cholesterol. In de andere groepen werd geen verhoging vastgesteld. Maar ja, het zal wel zo zijn, als je hele dagen druk bent met uitzoeken van alles wat wel of niet gezond is, lijkt me dit ook ongezond ;) Gelukkig zijn er genoeg lekkere andere drankjes die je in de avond kan drinken :)

Bronnen:
http://dieet.blog.nl/hart-en-vaatziekten/2...

Nee hoor, dat kan zeker geen kwaad....

Nee, voor zover ik weet kan dit absoluut geen kwaad. Zelf doe ik het ook regelmatig en mijn slaap wordt er niet door beïnvloedt.

nee, waarom zou het kwaad kunnen?

Mijn dokter heeft mij verteld dat je sowieso beter zulke dingen niet kunt drinken na 13.00uur omdat je anders verhoogde kans op hartklachten kan krijgen. Je kan maar beter niet doen dus.

Alleen als je het te heet drinkt of uberhaupt geen koffie lust

Je zult minder last hebben dan met gewone koffie. Althans een familie lid drinkt daarom cafeïne vrije koffie.

Nee dat kan geen kwaad. Tenminste niet voor je nachtrust door de cafeinevrije koffie, aangezien er hier geen energie opwekkende stoffen in zitten.

Nee, het heet niet voor niets cafeïne vrij ;p

Kan hoe dan ook geen kwaad voor zover ik weet is er nog nooit iemand overleden door een bakkie voor het slapen gaan. Of daar nou cafeine in zit of niet.

Ja maar toch wat?? Blijf je er van wakker? kom je niet in slaap? het kan absoluut geen kwaad, ik drink zelfs rustig om 22.00 's avonds nog gewone koffie als ik daar zin in heb en kom gewoon in slaap terwijl ik absoluut geen diepe slaapster ben, ik ben er ook niet mee bezig vraag het mezelf ook niet af, ik denk dat sommige dingen ook een beetje tussen de oren kan zitten.. dat caffeine een opwekker is, is bekend, maar van 1 kop koffie lig ik geen nacht wakker

Het enige bezwaar lijkt me,dat je misschien wat vaker het toilet moet bezoeken.

Ja dat kan kwaad... Ook koffie is deel van een geconditioneerde reflex... dus ook geen decafé drinken voor het slapen gaan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100