Is een plak ontbijtkoek net ze gezond als een plak bruin brood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee zeker niet, zit veel meer vet en suiker in ontbijtkoek. wat ook nog eens zo is, in ontbijtkoek zit Acrylamide wat kankerverwekkent kan zijn. Gelukkig is het gehalte daarvan erg gedaalt met de tijd, want het was echt veel te hoog, maar als je veel ontbijtkoek eet verhoogt de kans op kanker. Geniet! maar met mate.

Bronnen:
http://www.nrc.nl/wetenschap/article185405...

jammer genoeg niet, in ontbijtkoek zit meer suiker dan in brood.

Het hangt er een beetje vanaf waar de ontbijtkoek mee gezoet is. In natuurwinkels kun je ontbijtkoek kopen die met moutstroop of andere 'trage suiker' gezoet is. Dat is dan alweer een stuk gezonder en zou best in de buurt van bruin brood kunnen komen.

Ja hoor, Peijnenburg volkoren ontbijtkoek is van nature vetarm en er worden geen conserveermiddelen aan toegevoegd. Een sneetje Peijnenburg volkoren koek bevat minder calorieën dan een sneetje bruin brood.

Bronnen:
http://www.dutchtaste.com/peijnenburg-brea...

Nee. Met name de donkere rand van het ontbijtkoek is niet gezond;schijnt zelfs kankerverwekkend te zijn. In plaats van bruin brood kun je overigens beter kiezen voor volkoren brood. En als je nog gezonder wilt: ga dan voor roggebrood.

Bruin brood is veel gezonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100