hoe kom je van je ballonnen angst af?

toen ik 2 was werd er een ballon bij m`n oor geknald, sindsdien word ik verschrikkelijk bang als ik een knallende ballon hoor . hoe kom ik eraf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door samen met iemand die jij vertrouwt een zakje ballonnen op te blazen, en vervolgens gecontroleerd met een naald ze te laten knallen. De eerste doe jij zelf. De volgende doet de andere persoon, maar wel zo dat jij het ziet en weet dat het gaat gebeuren. Maar die daarna komt op het moment dat jij je hebt omgedraaid.

het hangt er allemaal vanaf . Heb je nog angsten bv., hoe erg is je angst, ga je plaatsen waar ballonnen kunnen zijn vermijden, krijg je ook angst door gewoon een ballon te zien enz...? Hoe degenen die om je heen waren destijds (toen je 2 jaar was) gereageerd hebben speelt ook een rol. Werd je getroost, zei men "wees nu eens flink zeg", negeerde men je, nam me je angst voor ballons serieus ....? Ga eens langs bij de huisarts en vertel wat er precies aan de hand is. Een kortstondige gedragstherapie kan je uit deze automatische reactie helpen. Maar als er meer aan de hand is, zal er wellicht een intensere behandeling nodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100