Heeft iedereen last van een zeer droge mond tijdens het duiken?

En kun je er wat aan doen?
Ik had daarna ook een hele zere keel daardoor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb er nooit last van gehad. Dus niet iedereen heeft last van een droge mond. Het is altijd goed om voor- en na het duiken te drinken.

Ik begin na meer dan 30 minuten pas een droge mond te krijgen. In principe kun je er niks aan doen en zul je dus geduld moeten hebben totdat je klaar bent, dan kun je weer wat drinken.

Ik had alleen een vieze smaak van het duiken omdat het in zout water was en droog een beetje denk omdat dat komt doordat je heelt dat ding in je mond heb zitten dan kun je niet goed slikken of hoe moet ik dat zeggen je snapt me vast wel.

het is heel normaal om een droge mond te krijgen bij het duiken. De lucht die in de flessen it is nl extreem droog in vergelijking tot de normale buitenlucht: De lucht die uit de flessen komt heeft een luchtvochtigheid van minder dan 1%. Lekker veel water drinken voor het duiken kan helpen.

Jaren gedoken en nooit geen last van gehad.

Als je in zoet water duikt kan het helpen om tijdens de duik je mondstuk even uit je mond te nemen en even wat water door je mond te spoelen,in zout water is dit een minder goed idee,de perslucht is erg droog en als je niet voldoende drinikt voor en na de duik kun je er erg veel last van hebben,ik begrijp uit je vraag dat je nog niet erg ervaren bent en dat kan er ook in meespelen doordat je eenigzins gespannen bent worden je mond en keelholtes droger door de adrenaline,deze invloed zal verdwijnen als je je meer op je gemak gaat voelen tijdens de duik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100