Welke weegschaal is betrouwbaar? De analoge of de digitale?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ervan uitgaat dat je geen ge-ijkte weegschaal koopt, dan maakt het niet uit of je een digitale- of een analoge weegschaal hebt. De meeste digitale weegschalen zijn tegenwoordig afleesbaar tot 100 gram, dus dat is gemakkelijker dan analoge weegschalen. Wat betrouwbaarheid op zich betreft: Als je telkens op dezelfde weegschaal gaat staan, dan zie je in ieder geval het verschil ten opzichte van de vorige keer.

Een digitale is beter af te lezen - en in dat opzicht iets betrouwbaarder.

zowel de analoge als de digitale kan zowel betrouwbaar als onbetrouwbaar zijn. het is zaak dat je een goed merk en goed model aanschaft. het is dus niet zo maar te zeggen welke van de twee, analoog of digitaal, beter is. wel is het zo dat, als je een goede digitale weegschaal hebt, het gewicht tot op de gram te meten is. bij de analoge weegschaal is dit niet het geval en kun je vaak alleen maar hele en halve kilo's afwegen.

van de goedkopere modellen zitten er onder zowel analoog als digitaal onbetrouwbare tussen. wat betreft duurdere modellen zou ik toch voor analoog kiezen. bij veel artsen zie je nog analoge weegschalen staan. digitaal heeft als enige voordeel het getal achter de komma. maar analoog lijkt mij toch robuuster. een bekend doktersmodel seca 761 http://www.vanseenus.nl/NL/476/seca-761.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100