Vanaf welke leeftijd tot welke leeftijd ben je bijvoorbeeld een kleuter?

Voorbeeld:

Baby 0-1
enz.
oudere 65-60
enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

0 - 1 ½ jaar = baby 1½ - 4 = peuter 4 - 6 = kleuter 6 - 12 = schoolkind 12 - 16 = puber 16 - 21 = adolescent 21 - 65 = volwassene 65 + = oudere

Een kleuter is een jong kind van ongeveer 3 tot 6 jaar. Heb je geen google tot beschikking? ik typ kleuter in en in de 1e hit staat gelijk welke leeftijd kleuters hebben.

Baby 0- 1aar dreumes 1 tot 2 jaar peuter 1,5 en de 4 jaar kleuter ca 3 tot 6 jaar schoolkind 6 tot 12 jaar puber 12 tot en met ca 17 jaar adolescentie ca 16 tot 20 jaar

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kind

Er is niet altijd een precieze leeftijd aan te koppelen, vaak is het meer ontwikkeling, zeker bij jonge kinderen. Het voorbeeld hierboven klopt op zich heel aardig, maar ik zou hier nog een dreumes tussen willen proppen. Een kind dat loopt vind ik geen baby meer, maar een peuter is het nog niet. Het is dan een dreumes. Als ze een beetje lekker beginnen te praten vind ik het echt een peuter worden. En in Nederland ben je officieel kleuter vanaf 4 jaar, maar in veel landen eerder, ligt eraan wanneer ze naar school gaan. Vanaf 3,5 is er meestal niet zoveel peuterigs meer aan. En de overgang van puber naar adolescent is natuurlijk ook wel een beetje verschillend per persoon... (sommigen ontgroeien de puberteit nooit) Toegevoegd na 14 minuten: Ik refereer aan het voorbeeld boven hierboven :-)

Is een kind dat 4 jaar is en niet wordt toegelaten tot de basisschool vanwege een VVE-indicatie nog aan te merken als peuter vanwege de leeftijdsgrenzen in de regelgeving voor peuteropvang met VVE?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100