Kan voorlopig niet beginnen met een nieuwe strip. Moet ik nu wachten tot de volgende menstruatie?

Gister eindigde mijn stopweek en moest ik beginnen met een nieuwe strip. Echter, deze lag bij mijn ouders thuis en de reserve strip op mijn studentenkamer is op. Door het slechte weer ben ik verhinderd om naar mijn ouders te gaan en dus om de pil te slikken tot volgende week. Is het nu verstandig om, zodra het kan weer te beginnen of moet ik nu een maand niet slikken en na de volgende menstruatie weer beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent het meest veilig als je pas bij je volgende menstruatie weer gaat slikken. Doe het in de tussentijd wel veilig en ook de eerste 7 dagen dat je de pil weer slikt. tot die tijd is hij niet betrouwbaar.

Als je begint zodra het kan, ben je de eerste zeven dagen niet beschermd tegen zwangerschap. Als je op de eerste dag van je volgende - natuurlijke - menstruatie weer begint, ben je vanaf dat moment direct beschermd. Als je wacht tot ná je volgende menstruatie, moet je weer een week wachten tot je beschermd bent. Het snelst is dus waarschijnlijk om in de loop van deze week (dus zodra het kan) weer te beginnen met de pil. De eerste week ben je dan niet beschermd tegen zwangerschap, houd daar rekening mee. Toegevoegd na 2 minuten: Als je het snelst weer beschermd wilt zijn, bedoel ik. Als je afwacht tot je eerstvolgende menstruatie, ben je minstens een week of drie niet beschermd, en het kan zelfs langer duren voordat je menstruatie weer op gang is. Als je dus afwacht tot het moment waarop de pil betrouwbaar is vanaf de dag dat je hem slikt, zou je minstens drie weken, en misschien aanzienlijk langer, ook nog condooms moeten gebruiken als je seks hebt. En als je bij wijze van spreken morgen weer begin, moet je vandaag en de week daarop condooms gebruiken.

Dat kan je het beste bekijken in de bijsluiter van je pil. HEt hangt namelijk van de soort pil af wanneer je het beste weer kunt beginnen en wanneer je weer beschermd bent. En als het weer gebeurt: er is altijd een apotheek met nachtdienst in omgeving. En als je een ziekenhuis in de buurt hebt, die heeft meestal wel een 24-uurs-apotheek.

Bel je huisarts en vraag of er een recept naar een apotheek bij jou in de buurt gestuurd kan worden... Wat je ook kan doen is je ouders vragen of ze een strip in een envelop kunnen doen en die naar jou kunnen opsturen... kost 1 postzegeltje..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100