ik wil heel graag grimeur worden, maar mijn moeder wil dat ik tandartsassistente word ofzo, wat moet ik doen?

voor grimeur moet ik 4 jaar naar school, en ze denkt dat ik het niet volhou, maar ik wil het supergraag!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is jou toekomst, als jij zo graag dit wilt moet je het zeker gaan doen.. vaak is het zo dat als een van je ouders je wil dwingen naar een andere opleiding juist deze niet word afgemaakt omdat daar je hart niet ligt.. leg je moeder uit, dat je er voor de volle 100% voor gaat, bewijs haar dat ze ongelijk had.. met alle respect voor je moeder, maar je moet echt zelf een keuze maken, ze kan je adviseren, maar niet dwingen...

Een keer goed met je moeder praten. Je opleiding is een beslissing die je maakt, deze beslissing heeft effect op je hele leven. Ik weet niet hoe jij het vind om je hele leven tandartsassistent te zijn? Maar als het je niks lijkt zal ik het zeker niet gaan doen! Helaas zijn zowel tandartsassistent als grimeur hele specialistische beroepen en niet echt breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Met andere woorden met deze opleidingen kun je maar 1 a 2 verschillende functies aannemen als je straks een baan gaat zoeken. Als je een opleiding techniek volgt zijn dat er honderen (ter vergelijking). Dus als je straks tandartsassistent bent omdat je moeder dat wilt, maar er over 10 jaar achter komt dat dit niet is wat JIJ wilt. Dan is het niet makkelijk om een andere baan te vinden.

Ook voor tandartsassistente moet je naar school en dan loop je (volgens je moeder) ook het risico dat je het niet volhoudt. En iets dat je leuk vindt, houd je langer vol dan iets dat je niet leuk vindt. Dus probeer je moeder op deze manier ervan te overtuigen. Misschien is schoonheidsspecialiste een mooi compromis?

Vertel je moeder dat je graag grimeur wil worden en geen tandartsassistente, omdat je als tandartsassistente niet gelukkig denkt te worden. Iedere moeder ziet haar kind graag gelukkig, dus dan wordt de kans dat zij hierin meegaat wel wat groter, denk er trouwens wel aan wat je kansen op de arbeidsmarkt zijn als grimeur, ik denk dat het wijzer is om het te combineren met schoonheidsspecialiste en visagist, dan heb je een compleet plaatje waar je wat mee kan, maar ja... ik ben ook een moeder, succes in de toekomst en volg je hart.

Antwoord is heel simpel: Doen wat je zelf wil! Jouw moeder ziet je volgens mij liever een vervolgopleiding doen tot tandarts. En dan een dure auto en een groot huis hebben. Terwijl je liever totaal wat anders had willen doen. Vergeet niet, dat je je beroep waarschijnlijk 40 jaar lang moet uitoefenen (hoeft natuurlijk niet, maar waarom niet gelijk beginnen met iets wat je leuk vindt).

Wat leuk dat je al zo goed weet wat je later wilt worden. Als moeder zou ik het toejuichen als mijn dochter zolang naar school wil gaan om later te kunnen worden wat ze graag wil. Als jij het niveau hebt om die opleiding tot grimeur te kunnen doen, dan zou ik geen reden kunnen bedenken waarom je dat niet zou moeten doen. Eén ding is zeker. Als jij een opleiding gaat doen die je eigenlijk niet wil, maar doet omdat je moeder dat beter vindt, dan is de kans van slagen veel kleiner. Dat is denk ik wel een goed argument om tegen je moeder te vertellen.

Tandartsassistente worden natuurlijk! Je moeder heeft je het leven gegeven, je opgevoed, cadeaus gegeven, alles geleerd wat je kan en dat al zo lang je leeft. Dan kun jij toch wel de opleiding volgen welke je moeder graag ziet?!

Als je iets gaat doen wat je niet wilt doen is de kans nog groter dat je 't niet volhoudt. Misschien is je moeder bang voor je toekomst (zekerheid). Lijkt me goed om met haar te praten en dat voor jullie beiden duidelijk te krijgen. Beste tip die ik je kan geven ... Volg je hart! Mocht het niet lukken dan kijk je in ieder geval niet over 10 jaar in de spiegel en denk je "Had ik maar ..." Heb zelf in mijn leven een aantal beslissingen moeten/willen nemen en de beste zijn altijd die geweest die met mijn hart heb genomen (zonder zweverig te worden!) Succes!

Simpel. Doe wat JIJ wil. Want, voor wie leef je eigenlijk? Voor jezelf of voor je moeder?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100