Waarom kosten spullen voor gehandicapten zo duur?

Als een gehandicapt iemand iets nodig heeft, bijv een stoel om te douchen of een oprijplnak om zijn huis in te komen wordt dat meestal betaald door verzekering of gemeente, maar alle spullen die speciaal zijn kosten heel erg duur, terwijl als je een soortgelijk product bij een andere winkel zou kopen die niet gespecialiseerd is in spullen voor gehandicapten het een stuk goedkoper is.
Waarom moet bijv. een douche stoel 1200 euro kosten, terwijl er denk ik de productieprijs niet meer dan 100 euro is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het geen "massa" productie is. Iedere douchestoel, oprijplank, rolstoel is op de gebruiker/gebruikster afgestemd. Alles wordt per persoon dus helemaal aangemeten. Toegevoegd na 1 minuut: Als het gekocht wordt bij een gespecialiseerd bedrijf voldoet het product ook aan alle veiligheidseisen en keurmerken.

Twee redenen : 1. Schaarste. Waar minder van is, of minder van gemaakt wordt, kost gewoon meer. En er zijn nu eenmaal minder mensen die een douchestoel nodig hebben dan een gewone eetkamerstoel, om maar wat te noemen. 2. Het vergoedingensysteem. Door het systeem waarin ALLES maar dan ook ALLES en uitsluitend nieuw wordt vergoed, ontstaat er geen tweedehandsmarkt, waar heel veel van deze artikelen die vaak maar mondjesmaat of heel kort gebruikt worden keer op keer op keer nieuw aangeschaft worden, terwijl er magazijnen vol staan met oude' (nauwelijks gebruikte) rollators, rolstoelen, douchehulpartikelen etcetera. Dat is zeker een punt waar met de huidige problemen in de ziektekosten eens grondig naar gekeken zou moeten worden gekeken door de heren die het voor het zeggen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100