Waarom komen rond je zestigste plotseling veel jeugdherinneringen boven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voornamelijk omdat je er dan (weer) tijd voor hebt. De kinderen zijn groot en de deur uit, je stopt met of gaat minder werken meer vrije tijd om handen, wellicht weer wat meer sociale contacten waarbij dergelijke onderwerpen ter tafel komen, kortom: voornamelijk tijd en rust in de kont.

Dat zal per persoon anders zijn. Ik ben ook haast 60 maar heb daar geen bijzondere of meer herinneringen aan dan eerder

Allereerst omdat je meer tijd hebt om na te denken, kinderen de deur uit etc. dus minder kopzorgen. Het kan ook een onbewust heimwee zijn naar je jeugd! Jeugdherinneringen komen boven drijven als je ziet hoe je eigen kinderen het doen, en hoe jij het gedaan hebt, je zegt dan al gauw vroeger deden wij het zo of, toen ik jong was...dan komen de verhalen naar boven uit je eigen jeugd.

Omdat veel mensen vanaf die leeftijd niet meer werken, minder omgaan met jongere mensen (bv kinderen) en hun leeftijdgenoten ook veel terugblikken. Kortom, minder prikkels die je op het heden en de toekomst richten.

Hoe kom je er bij dat dat zo is? Is dit een wet van meden en perzen? Geldt dat voor iedereen? Nee, bij lange na niet. Want er zijn veel mensen van rond de 60 die daar geen zin in hebben, die het daar te druk voor hebben etc. etc.

Dat is een cadeautje voor je pensioen Toegevoegd na 43 seconden: Veel mensen gaan dat vervolgens in de kroeg vieren :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100