Kun je een bril gewoon nabestellen?

Ik heb vorig jaar een nieuwe bril gekocht, ogen zijn toen opnieuw doorgemeten etc. Nu ben ik mijn bril kwijt. Kan ik die winkel bellen en dezelfde bril opnieuw bijbestellen? Of moet ik er weer naartoe en mijn ogen opnieuw laten meten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal meten ze even snel je ogen na, of het nog steeds hetzelfde is. Dit duurt slechts 2 minuutjes. Mocht het anders lijken, dan gaan ze een uitgebreide test doen. Als de sterkte nog steeds hetzelfde is, kun je zo een nieuwe bril uitzoeken en die bestellen ze voor je. Toegevoegd na 41 seconden: Die kleine controle doen ze altijd voordat je een nieuwe bril krijgt, je weet maar nooit wat er veranderd is in een jaar tijd aan je ogen.

Een goede opticien meet je ogen even, maar als er niks veranderd is, kan je die bril gewoon nabestellen.

Ik zou zekerheidshalve toch even bij de opticien langsgaan. In een jaar kan veel gebeuren. Zonde indien je net iets verkeerde glazen zou krijgen...! Succes!

Behalve de eerdere goede antwoorden zijn er nog twee redenen om toch naar de opticiën te gaan. Ten eerste hebben ze misschien nog iets betere glazen, dunner bijvoorbeeld waardoor je bril minder weegt. Ten tweede om een montuur te kopen dat net weer iets moderner is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100