heb ik en erectiestoornis ?

Hallo,

Ik heb het volgende probleem.. als ik gewoon bij vriendinnen ben dan ben ik normaal en dan als ik bij de meisje ben waarmee ik een relatie heb dan heb ik een erectie. Soms verschiet ik ervan met de vraag hoe komt dit nou.. en als ik droge seks heb met mijn vriendin dan heb ik wel en erectie maar als ik daar na op mijn hoogtepunt kom dan heb ik geen erectie meer maar mijn vriendin wil wel verder.. Nou ik dacht dat het is omdat ik al de hele tijd en erectie heb in haar buurt en dan pas na zo'n lange tijd seks heb dat mijn ²²²² vermoeid is ofzo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me dat je absoluut geen erectiestoornis hebt als je bij je vriendin bent. Maar je zegt dat je, zodra je je hoogtepunt bereikt heb, je daarna geen erectie meer hebt? Je bedoelt dat het meteen daarna verdwijnt? Als het na een orgasme is, dan is dat normaal. Maar als het zonder orgasme is, dan niet.

Van een erectiestoornis spreken we in de regel als je GEEN erectie kunt krijgen, of die niet kunt houden in omstandigheden die daar wel om vragen. Een erectie krijgen als je opgewonden wordt (bij het meisje dat je belangstelling heeft) is volslagen normaal, maar met het ouder worden wordt dat wel minder (evenals met het voortschrijden van de relatie). Puur een kwestie van (heel veel) hormonen. Het afnemen van een erectie na een hoogtepunt is eveneens heel normaal. Dat je vriendin verder wil is leuk, maar wat er niet in zit, zit er niet in. Klaarkomen kost veel energie, en lang niet iedereen kan twee keer gelijk achter elkaar. Daar moet soms gewoon even tijd tussen zitten. Kom je ECHT veel te vroeg klaar (ejaculatie praecox of voortijdige zaadlozing) ) , dan zijn daar best wat tips en trucs voor te vinden, zoals ruim tevoren masturberen (zodat de tweede erectie op een dag langer blijft en je minder snel klaarkomt). En ja, met het verstrijken der jaren wordt in de regel de voortijdige zaadlozing ook een steeds kleiner probleem. En er zijn natuurlijk veel meer dingen die je - voor of na 'het echte werk'- kunt doen met / voor je vriendin om haar te bevredigen. Dat maakt het ook voor haar veel leuker natuurlijk dan even twee minuten "op en neer". Oefening, geduld en eventueel een klein beetje voorbereiding dus. Lichamelijk is er niks mis (en geestelijk ook niet), dus een beetje meer kennis op het gebied van je eigen sexualiteit (lezen ?) doet vermoedelijk wonderen. Toegevoegd na 1 minuut: p.s. Het plotseling afnemen van de erectie VOOR de daadwerkelijk penetratie is een ''zenuwendingetje" dat erg veel jonge jongens overkomt. Hoe meer zorgen je je daarover maakt, hoe groter de kans dat je er last van hebt. Ook dat wordt na verloop van tijd wel minder.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voortijdige_z...

Je kunt niet presteren op het moment dat je het zelf wilt. Dat mag je een erectiestoornis noemen. Er zijn erg veel oorzaken te benoemen voor een erectiestoornis. In jouw geval zou het als volgt kunnen worden beschreven: Psychologische oorzaken: Problemen van diverse aard die op psychisch gebied liggen kunnen een erectiestoornis geven. Onzekerheid en angst voor falen spelen een belangrijke rol. Andere factoren hebben invloed zoals geluid, licht, geur of gedrag van de partner. En verder depressies, zogenaamde 'life-events' (ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven), geringe seksuele opwinding van de partner, nare seksuele ervaringen in de jeugd, bang zijn voor intimiteit, relatieproblemen of seksualiteit als wapen in een onderlinge strijd tussen de partners. Als je in deze beschrijving een herkenning hebt dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan voor een verwijsbrief naar een psycholoog. En nee, de penis raakt niet vermoeid.

Bronnen:
http://www.erectiestoornis.nl/oorzaken/

Klinkt alsof je vriendin het één en ander moet leren over de mannelijke erectie. En jij trouwens ook :-). Dat je na je hoogtepunt geen erectie hebt, is volslagen normaal. Voor een vrouw is het gemakkelijk: die is niet afhankelijk van het correct fysiologisch reageren van het lichaam om een erectie te verkrijgen, én kan meerdere orgasmes achter elkaar hebben. Bij mannen ligt dat anders. Na het ejaculeren wordt de penis weer slap, en er is dan simpelweg enige tijd voor nodig voordat de man "opnieuw kan". Dit noemen we de refractaire periode. Dit kan minuten tot uren duren, bij gezonde jonge mannen verwacht je 20-30 minuten, of langer. Bij oudere mannen duurt dit langer. Een enkele keer lukt het juist sneller. Tijdens die refractaire periode kún je geen erectie krijgen. Bij sommige mannen is de penis op dat moment zelfs zo gevoelig dat stimulatie alleen maar pijnlijk is. Oftewel: leuk dat jouw vriendin nog verder wil, maar jij kúnt dat gewoon niet, en geen enkele man kan dat. Je moet gewoon even wachten, dan voel je na een tijdje vanzelf wel dat het waarschijnlijk weer gaat lukken. En of jij een erectiestoornis hebt? Nee, dat lijkt me niet. Je kunt een erectie krijgen en je kunt die ook behouden tijdens de seks. Niks mis mee dus. Dat je vrij snel een erectie krijgt als je bij je vriendin bent, betekent gewoon dat je verliefd bent. Of geil, of allebei natuurlijk. In elk geval is daar niets mis mee. Ik gok dat je nog vrij jong bent, en in de puberteit of vlak daarna is het heel normaal dat jongens heel snel een erectie kunnen krijgen. Soms op het genante af, in de meest onhandige situaties. Daar doe je helaas weinig aan. Je kunt hooguit proberen aan niet-opwindende dingen te denken, iets kouds erop leggen of -als een erectie aanhoudt- je even terugtrekken om te masturberen. Maar het feit dat je een erectie krijgt ook op momenten dat je dat niet per se wilt, is heel normaal op jonge leeftijd. Het wordt dan ook vanzelf minder. Verder: als het zo is dat je veel sneller een orgasme hebt dan je wilt, en dat dát de reden is dat je penis sneller verslapt, dan zou het kunnen dat je wél last hebt van een voortijdige zaadlozing. Dat is echter iets anders dan een erectiestoornis. Daar kun je wel het één en ander voor proberen, zoals het gebruiken van (wat dikkere) condooms, zodat de stimulatie wat minder hevig is. Maar ook dit zal waarschijnlijk komen doordat door de hormonen alles zeg maar nogal 'scherp afgesteld' staat op dit moment: dat wordt vanzelf minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100