Kunnen dove mensen ' in zichzelf' praten..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerste, wat een goeie vraag! Letterlijk in je zelf praten gaat natuurlijk niet zoals wij dat doen. De doven die hebben leren praten (vinger aan de hals om de klank te "voelen") zullen waarschijnlijk niet naar zich zelf gaan praten, ze horen het toch niet. Echter, wanneer wij iets aan het bedenken zijn, denken wij in (uitgesproken)woorden, hoe een dove dat echter doet is mij een raadsel. Ik zou me kunnen voorstellen dat dove (mede doordat zij door hun handicap vaak automatisch meer visueel zijn ingesteld) meer in plaatjes of in tekst na denken.

Als je later doof geworden bent, dan ken je de klanken en dan kun een stuk tekst ook voor jezelf oplezen in je hoofd. Als je doof geboren bent, lijkt het me dat je de klanken niet kent en dus niet in het Nederlands denken.

Ik denk van wel, soms praat ik ook weleens in mijn eigen, dus waarom zouden dove mensen dat niet doen ? De enigste handicap dat die mensen hebben, is dat ze doof zijn, maar voor de rest zijn ze net zoals iedereen. De ene persoon praat wel in zijn eigen, de ander niet. Toegevoegd na 7 minuten: Even een toevoeging, ook doven hebben hun eigen taal, gebaren taal, dus het kan heel goed mogelijk zijn, dat een doof persoon door middel van gebarentaal in zijn eigen spreekt...

Ken je dat, als je computer (of wat voor apparaat dan ook) niet meewerkt, en je na urenlange frustratie je handen in de lucht gooit? Dat is ook in jezelf praten. Iemand die levenslang doof is en bijvoorbeeld gebarentaal beheerst, heeft een héél groot repertoir om op die manier, met gebaren in zichzelf te praten. Hetzelfde geldt voor iedere andere communicatiemethode die een dove tot zijn beschikking kan hebben.

Raar zo een vraag. Dove mensen kunnen ook praten al horen ze niet. Dus ze kunnen ook denken en dus ook in zichzelf praten. Er zijn ook zeer hoog begaafde doven mensen en minder begaafde doven mensen. Ik weet niet wat nu de gedachte is bij deze vraag dove zijn niet gek of zo ze horen alleen niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100