Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik een overdosis genomen?

Hoi, een tijdje geleden heb ik ongeveer 18 paracetamol geslikt in 1 avond achter elkaar, daarvoor had ik in ongeveer 4 weken tijd op 4 momenten ook rond de 10 a 13 paracetamol geslikt. Ik werd er slap en wazig van. Het is inmiddels al een poos geleden en besef me maar al te goed dat ik wel dood had kunnen zijn?

Maar ik vraag mij af of ik nu schade aan mijn lever heb? Ik heb er echt helemaal niks van gemerkt en daarom besefte ik ook niet echt wat ik aan het doen was. Kan het zijn dat er gewoon niks aan de hand is?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Leverbeschadiging (leverfalen, acute hepatitis) kan reeds optreden na doses van 6 g (bij kinderen > 140 mg/kg lichaamsgewicht), hogere doses veroorzaken irreversibele levernecrose. Ook is leverbeschadiging gerapporteerd na chronisch gebruik van 3–4 g per dag." Je hoeft geen bijwerkingen te krijgen van paracetamol zoals leverbeschadiging maar de kans daartoe is niet gering . Wil je veilig spelen laat dan eens een bloedonderzoek doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100