Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn medicijnen (tabletten in een doosje met strips) standaard verpakt?

Als ik een doosje medicijnen open kijk je óf tegen de opgevouwen bijsluiter aan óf de strips zitten ondersteboven. Is aan de buitenkant te zien hoe ze zijn ingepakt of is dat willekeurig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de bedoeling dat je als gebruiker de bijsluiter leest. Daarom zijn medicijnen meestal zodanig ingepakt dat de bijsluiter om de pillenstrips heengevouwen zit. Je *moet* dan eerst de bijsluiter uit de verpakking halen voordat je zo'n strip kunt vastpakken. Althans - het bovenstaande geldt wanneer je de verpakking aan de "logische" kant openmaakt. Dat is die kant die de meeste mensen intuïtief als de "bovenkant" van de verpakking zullen beschouwen. De truc is dus een verpakking aan de "onderkant" te openen. Dan kun je direct de doordrukstrips met de pillen uit de verpakking pakken, zonder dat die lastige bijsluiter in de weg zit.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100