Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ibuprofen ook als antibioticum gebruikt worden?

En hoelang moet je er dan mee doorgaan, tot de ontsteking weg is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ibuprofen is geen antibioticum. Ibuprofen heeft wel een ontstekingsremmende werking, maar bacteriën gaan er niet van dood en is dus per definitie geen antibioticum. Ook hier weer de spraakverwarring over "infectie" en "ontsteking." Hier leg ik het verschil tussen de twee uit: http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gezondheid/gezondheid/lichamelijke-klachten/ontstoken-huid-besmettelijk.500409 Komt erop neer dat bij een infectie ergens een bacterie groeit. Door de infectie kan een ontstekingsreactie op gang komen. Antibiotica doden bacteriën, waarna de ontstekingsreactie ook weer tot rust komt. Ontstekingsremmers onderdrukken de ontstekingsreactie, maar laten de infectie / bacteriën ongemoeid. Als ontstekingsremmers al een invloed hebben op de infectie, dan is die invloed negatief. Ze ontnemen het lichaam (gedeeltelijk) de mogelijkheid zich te verweren tegen bacteriën; ze zullen des te makkelijker gaan groeien (al zal die invloed bij ibuprofen wel meevallen.)

Nee,het heeft wel een onstekingweerde werking bv bij onsteking van het beendergestel of gewrichten maar het kan zeker geen antibioticum vervangen bij als er bv zijn longontstekingen,darmantstekingen en derglijke. Toegevoegd na 1 minuut: De juiste dosis en de tijd laat je best door een dokter bepalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100