Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom mag je bij een fragmin injectie de luchtbel niet uit de injectiespuit verwijderen en moet deze blijven zitten?

Aangezien je bij de meestje injecties de spuit altijd moet ontluchten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De luchtbel zorgt ervoor dat alle vloeistof door de naald gaat, zodat bij het verwijderen er geen vloeistof aan de naald zit, dit helpt eventuele bloedingen voorkomen. Ook wrijven na het geven van de Fragmin mag niet, bij bloed alleen zacht drukken of deppen. Toegevoegd na 2 uur: Bron is van Heparine, ook een bloedverdunner.

Bronnen:
http://injecteren.simpsite.nl/-Heparine

Omdat het luchtbelletje - na inspuiten- een 'afsluitende' functie heeft en zo blauwe plekken en zwellingen voorkomt. Deze uitleg kreeg ik nog niet zo heel lang geleden van mijn arts.

Op deze manier komt alle vloeistof in het lichaam en blijft er niet een deel in de naald. Anders zou je te weinig binnen krijgen. Van te voren hoef je ook niet de huid met alcohol schoon te maken, (niet goed voor de huid en overbodig) tenzij je een erg slechte weerstand zou hebben. dan moet je 1 minuut wachten voordat je de injectie toedient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100