Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

nevenverschijnselen van medicijnen

kent iemand het medicijn "CYMBALTA" voor wat word dit nog ingenomen behalve depressies

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op welke bijwerkingen moet ik letten? Behalve het gewenste effect kan Cymbalta bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen zijn droge mond, maagdarmklachten, vermoeidheid, slapeloosheid en verstopping. Soms Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, diarree en krampen. Dit gaat meestal binnen enkele dagen over, als u gewend bent geraakt aan het middel. U heeft minder last van deze bijwerkingen als u het middel met wat voedsel inneemt. Verstopping (obstipatie). Eet vezelrijke voeding en drink veel. Neem contact op met uw arts als u veel last blijft houden van verstopping. Droge mond, doordat u minder speeksel aanmaakt. Als u in het begin van de behandeling veel last heeft van een droge mond, kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes. Door de droge mond ontstaan sneller gaatjes in uw gebit en ontstekingen van het slijmvlies van de mondholte. Poets en flos extra goed als u merkt dat u last blijft houden van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker controleren. Slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid, sufheid. Zelden algemeen gevoel van zwakte, problemen met zien, zoals wazig zien. Deze bijwerkingen zijn vooral lastig bij activiteiten waarbij uw oplettendheid erg nodig is, zoals autorijden, het beklimmen van een ladder of het bewaken van een proces op het werk. Onderneem geen risicovolle activiteiten. Slapeloosheid. Heeft u hier last van, neem het middel dan altijd 's ochtends in.

Cymbalta wordt ook nog ingenomen bij gegeneraliseerde angst stoornissen en bij diabetische perifere neuropathische pijn. Informatie over deze klachten zijn te vinden op www.cymbalta.nl

Het wordt ook gebruikt bij o.a. zenuwpijnen. Zie de link voor meer informatie.

Bronnen:
http://www.efarma.nl/pages/winap.asp?ID=56...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100