Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is mijn bloeddruk te hoog?

Na een week bloeddruk thuis meten is mijn bloeddruk gemiddeld 132/70. Soms met uitschieters richting bovendruk van 140 of soms ook wat lager, rond de 120. Maar gemiddeld dus 132/70, onderdruk blijft altijd rond die 70 en schommelt niet zo veel. Ben pas 21 en sport iedere dag wel, ook neem ik omega 3 pillen. Ik vraag mij af of mijn gemiddelde bovendruk niet wat hoog is? En ook omdat ik soms uitschieters richting de 140 heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bloeddruk is normaal maar: Je bloeddruk is op elk moment van de dag anders: ‘s nachts is je bloeddruk relatief laag ​als je wakker wordt stijgt je bloeddruk in de loop van de dag neemt de bloeddruk weer iets af aan het eind van de middag en in het begin van de avond stijgt de bloeddruk weer Houd er ook rekening mee dat je bloeddruk hoger kan zijn door wat je eet of drinkt, medicijnen of als je emotioneel bent.

Bronnen:
https://www.hartstichting.nl/risicofactore...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100