Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je huid na een insectensteek blijvend uitgerekt worden?

Stel je bent gestoken door een wesp, de huid zwelt dan op. Meestal zal de huid dan weer krimpen, maar in hoeverre kan blijvende schade ontstaan. Zijn er lichaamsdelen die na opzwelling makkelijk uitgerekt blijven. Zo hebben afgeslankte dikke mensen vaak overtollig huid, dus huid kan opgerekt worden maar als je een zwelling hebt die maar enkele dagen duurde kan de huid dan ook opgerekt worden?
Iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

In mijn leven al diverse insectenbeten gehad, maar ze zijn allemaal weer weggetrokken.

Nee, die zwelling verdwijnt. Die is er dan ook maar kort geweest. Dikke mensen hebben vaak heel lang zo rondgelopen voordat ze besloten af te gaan vallen. Het enige wat over kán blijven is een stukje huid dat lichter van kleur is dan het omringende, omdat dit na kapot krabben nieuw aangegroeid is. Ik heb daardoor - wat vooral in de zomer te zien is - aardig wat lichtere en rozigere plekjes op mijn armen en benen.