Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Harde opgezette plek. Wat kan het zijn?

Zie afbeelding. Precies op aangewezen plek voelt het hard en opgezet aan. Doet pijn als je erop drukt. Ben benieuwd naar suggesties van GV-ers.

Ben er al mee naar huisarts geweest en ga er deze week weer naar toe. Dus antwoorden van 'ga naar de huisarts' e.d. achterwege laten. Dat kan ik zelf ook bedenken.

Vertel liever ervaringen of suggesties.

Meest bevredigend antwoord krijgt natuurlijk 10 punten.

Toegevoegd na 2 minuten:
Sorry van de blote foto, absoluut niet seksistisch bedoeld, puur voor de duidelijkheid.

Toegevoegd na 25 minuten:
Eigenlijk moet het pijltje een millimeter naar rechts en een millimeter naar onderen. Het is op het zachte gedeelte tussen de ribbenkast.

Zo handig ben ik niet met fotobewerking, sorry.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is het iets van een harde spier ofzo. Misschien ook niet om je druk over te maken. Als je toch al naarde huisarts gaat moet je er zeker geen probleem van maken want het kpmt vast wel goed. Het kan misschien ook een stukje vekeerdgegroeit bot zijn. Waarschijnelijk valt het wel mee maar laat de huisarts het maar zeggen

mogelijk een verstopte/overbelaste klier (er lopen daar borst klieren) of een opgezette spier. goed dat je al naar de huisarts bent geweest deze kan je meer vertellen!

Natuurlijk ben ik geen dokter, maar waarschijnlijk is het een opgezette lymfeklier. Meer kan ik er ook iet van zeggen. Succes!

Hoe lang heb je er al last van en was er een reden? Gekke beweging, gevallen, zware training, enz. Eventueel een paar dagen voordat je er last van kreeg. (dus lastig te achterhalen) Ik denk aan een licht gekneusde rib, maar als je straks gaat vertellen dat je er al 3 maanden last van hebt dan is het dat waarschijnlijk niet. Wat zie de huisarts de 1e keer? (eng hoe lang geleden was dat) voorlopig advies: Niet op drukken ;-)

Het kan een kneuzing van borstbeen of bovenste rib zijn maar ook een overbelasting van spieren precies op die plek. Verder kan het ook het Syndroom van Tietze zijn alhoewel deze plek erg laag zit. Irritatie van de maagklep,en verder kan ik even niks bedenken,ben benieuwd wat de dokter gaat zeggen,ik ga je vraag volgen. Enne beterschap met je pijnlijke plekje.

Vraagje, zat het er "ineens"? Of heb je het pas ontdekt? Ik ken meer mensen die daar zo'n knobbel hebben, vandaar. En die knobbel bij die mensen is heel normaal. Het is een stuk bot. Maar in jou geval weet ik het dus niet... Toegevoegd na 3 minuten: vergeet mijn antwoord, lees nu de reacties door en zie wat huisarts zei. Sorry

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100