Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er enige tips bij aambeien naast het gebruik maken van zalf?

Mijn vader van 66 heeft al een tijdje last van aambeien.
En gebruikt zo af en toe een zalfje er voor maar het helpt niet echt.
Zoals een tijdje geleden is er volgens hem iets geknapt waardoor het veel bloed en poep vrij kwam.
Dat is over ons hele toilet heen gegaan en ik moet zeggen dat ik nu wel bezorgt ben.

Hebben jullie misschien nog enige tips voor mijn vader?
Zoals misschien veel water drinken? of juist gebruik maken van medicijnen?
Hij is angstig voor een operatie maar ik weet niet wat ik er mee moet.

Alle beetjes helpen :)

Weet jij het antwoord?

/2500

De zalf is voor uitwendige aambeien, de zetpillen voor inwendige aambeien, misschien heeft hij naast uitwendige aambeien ook inwendige? Let op zijn voeding, zorg dat hij vezels binnenkrijgt, waardoor zijn ontlasting zachter wordt, hij moet het persen zien te voorkomen. Toegevoegd na 4 minuten: Naast veel vezels is ook voldoende drinken en bewegen belangrijk, dat laatste valt meestal niet mee voor een bejaarde, maar help hem hierbij, eventueel fietsen, wandelen met rollator als hij dat niet zelf kan, bewegingen op bed, of in de stoel bijvoorbeeld.

De beste tip om wat te doen tegen je aambeien is door wat vezelrijker te eten, zodat de ontlasting gemakkelijker gaat en de druk op het anale gebied vanzelf afneemt. Je kunt beginnen door ”lijnzaad” te halen en door de yoghurt te doen. Of zorg er voor dat je volkorenbrood eet i.p.v. witbrood. Tenslotte is een appeltje een goede tip omdat de schil hiervan ook veel vezels bevat. Aambeien zijn het resultaat van een te grote druk in het anale gebied, waardoor de zwellichamen vergroten tot pijnlijke aambeien. Het verlichten van de druk in het anale gebied is de eerste stap om van aambeien af te komen. Vaak wordt de druk juist vergroot door een lange tijd in een zitpositie te verkeren of een lange tijd te staan. Ik snap dat het tegenwoordig moeilijk is om dit aan te passen vanwege bijvoorbeeld je werk of andere delen van je leven, maar probeer toch voor afwisseling te zorgen en niet overdreven lange tijden te zitten of te staan. Je kunt namelijk ook een aantal specifieke oefeningen uitvoeren om de druk te verlichten. Dit kan in de vorm van een korte wandeling maken of simpelweg je bilspieren af en toe spannen en ontspannen terwijl je zit.

Bronnen:
http://www.optimalegezondheid.com/aambeien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100