Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is anti-roos shampoo tegen gordelroos of tegen andere roos? Wat is die roos van aandoening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roos is een vorm van eczeem op het behaarde hoofd. Het betreft een variant van seborrhoïsch eczeem, dat ook elders op het lichaam kan voorkomen. Talloze mensen hebben last van roos. Er is sprake van een lichte ontsteking van het behaarde hoofd, waardoor de hoofdhuid gaat schilferen en jeuken.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/roos.html

roos in je haar zijn huidschilfertjes. Heeft niets te maken met gordelroos.

Bronnen:
http://www.kapsels.net/roos.htm

Antiroos schampoo is tegen schilfers in je hoofdhaar. Als je roos onder de gordel heeft is het een SOA. Niet met schampoo te verhelpen. :-)

Gordelroos is een soort herpes achtige aandoening. Het zijn blaasjes op de huis waar vocht in zit. Iemand die nooit waterpokken heeft gehad zou ook geen gordelroos kunnen krijgen. Na waterpokkeninfectie blijft er altijd een sluimerend deel van de virus in het lichaam achter. Een persoon met gordelroos kan wel een ander besmetten door het vocht uit de blaasjes. Ook door stress kan opeens gordelroos opkomen Toegevoegd na 1 minuut: Gordelroos is ook een pijnlijke aandoening

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100