Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb last van pijn tussen de gewrichten van mijn wijsvinger en middelvinger, wat kan dit zijn?

Het komt meestal naar voren bij het langdurig gamen op mijn mobiel waarbij ik de vingers voor een lange tijd in 1 houding heb om me mobiel vast te houden. Verder geen opzwellingen of verder iets te zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

dat heb ik ook weleens je spieren zijn aleen wat verrekt het gaat wel weer vanzelf over.

Door het steeds maar weer dezelfde beweging te maken, overbelast je je vingers. Dat gaat pijn doen, eerst alleen bij herhaling van de beweging, maar later chronisch, dit is een vorm van RSI. Een andere oorzaak kan het hypermobiliteitssyndroom zijn. Hypermobiliteitssyndroom (HMS) is een erfelijke afwijking van het bindweefsel van de gewrichtsbanden en pezen. Door deze afwijking kunnen de banden en pezen hun steunende functie niet goed vervullen en dit maakt de gewrichten overbeweeglijk (hypermobiel) en instabiel.Hierdoor kunnen er vrij gemakkelijk geheel of gedeeltelijk ontwrichtingen optreden. Om het gebrek aan stabiliteit te compenseren nemen de spieren een gedeelte van de functie van de banden en pezen over. Deze moeten daardoor harder werken en zullen dus sneller overbelast zijn. Een derde oorzaak kan artritis zijn. Bij artritis zijn de gewrichten langdurig ontstoken. Ga hiermee eens naar je huisarts zodat deze de juiste diagnose kan stellen en een behandeling kan voorstellen.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...
http://www.avogel.nl/Indicaties/Artritis.php
http://www.healthylives.nl/nieuws/vingerkl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100