Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Stel, je eet een avondmaaltijd en voelt je daarna gelijk niet lekker en krijgt buikpijn en diarree. Waardoor komt dat dan?

Bijvoorbeeld bij iets vettigs, dan merk je dat dát ene de diarree geeft. Hoe kan dat dan? Die voeding is dan toch nog niet bij de dikke darm geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan ligt het dus niet aan je darmen maar aan je maag. Die kan al gauw gaan protesteren wanneer iets niet goed valt.

Een collega van mij heeft een spatische darm. Als zij iets eet waar ze niet tegen kan, kan het zijn dat ze binnen 10 minuten naar de wc moet rennen met buikpijn en diarree. Misschien is het zo dat doordat het maagzuur je voedingsmiddelen afbreekt er toch al stoffen door vermenging met je maagzuur de darmen ingaan en zo krijg je dan een reactie

Dat komt doordat het verteringsproces al in je mond begint, er worden al voedingstoffen opgenomen voordat je voedsel in je maag of darmen is, eenmaal in je maag gaat je lichaam daarmee verder en zo kan het dus komen dat je het al heel snel merkt als je iets slechts hebt gegeten. Dat is best wel slim van je lichaam, zo heeft ie een probleem al gesignaleerd voordat er echte schade is aangericht ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100