Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik nog steeds af en toe last van men enkel naar het verzwikken?

Ik heb twee jaar geleden men enkel verzwikt. Ik heb toen op krukken gelopen en had men enkelbanden gescheurd. Ik heb nu nog af en toe last van men enkel. Ik had er net een grote tijd geen last meer van gehad en nu doet hij weer pijn. Ik heb er volgens mij verder niks mee gedaan. Ik heb soms ook nog steeds het gevoel dat deze enkel nog wat aan de slappe kant is. Want vlak naar dat ik men enkel had verzwikt deed het nog een jaar ofzo pijn. En de laatste tijd ging het net zo goed. Zou ik hem misschien toch overbelast hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een enkel verzwikken kan, net zoals bij een enkel breken, het soms niet helemaal volledig herstellen. Dit kan komen omdat de enkel (of de spieren daaromheen) wat zwakker is/zijn. Je kan de enkel versterken door middel van fysiotherapie, volgens mij. Ook kan het zijn dat de enkel toch wat overbelast is of dat je verkeerd op je enkel loopt. Daarmee wil ik zeggen dat je enkel wat scheef staat tijdens het lopen. Alleen je kan zelf bepalen of je, je enkel te veel belast of niet . Als je veel sport kan het zijn dat je er inderdaad meer last van gaat krijgen. Tijdens het sporten kan je ook zo'n enkelband gebruiken. Misschien kunnen wat stevigere schoenen of steunzolen ook helpen. Het is aan te raden om schoenen te hebben die je enkel(s) voldoende ondersteunen.

na een flinke verzwikking treden grotere of kleinere scheurtjes op in de enkelbanden. Bovendien wordt een enkel nadien snel instabiel. Bij de genezing treden regelmatig verklevingen op die het normaal bewegen van alle onderdelen in je enkel verstoren. Dat geeft pijn. De fysio kan je helpen de verklevingen te zoeken, en te verhelpen. Stabiliteitstraining is ook aan te raden om de enkel weer goed belastbaar te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100