Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb mijn arm in gips en 3 kids, kan ik via ggz om huishoudhulp vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt geen recht op huishoudelijke hulp als je een gezonde partner hebt of kinderen van 18 jaar of ouder. Zij kunnen de huishoudelijke taken van je overnemen, ongeacht of zij een drukke baan of studie hebben. In alle andere gevallen kun je bij het WMO loket van je gemeente terecht om een vraag om hulp neer te leggen, hou er wel rekening mee, dat er een tijd van enkele weken overheen gaat voordat er daadwerkelijk hulp geregeld is, tot die tijd zul je dus mantelzorg ( vrienden of familie) om hulp moeten vragen, of desnoods zelf betaalde hulp laten komen. De kans dat je hulp toegewezen krijgt is zeer klein, omdat ook hier enorm op bezuinigd wordt. Hulp via de GGZ kan alleen geregeld worden als je daar onder behandeling bent, ook daar is de kans dat je het krijgt zeer klein in verband met de bezuinigingen.

Ik denk niet dat de GGZ (= Geestelijke Gezondheids Zorg) je gaat helpen omdat je arm in het gips zit. Je kunt beter denken aan huishoudelijke hulp. Deze mensen helpen je bij allerlei klusjes in huis die je zelf niet kunt doen. Het is moeilijk om gepaste sites te vinden, aangezien ik niet weet in welke regio je woont, maar ik zal een paar voorbeelden bijvoegen. Er is vast een thuiszorg instantie bij je in de buurt die je tijdelijk kan helpen. Hopelijk heb je er wat aan! http://www.dezorgspecialist.nl/huishoudelijke-hulp http://www.lokaalloket.nl/s-hertogenbosch/subproduct.php?id=33440 "In gezinssituaties kan de verzorgende ook ondersteuning bieden in de verzorging van de kinderen en het huishouden". http://www.carintreggeland.nl/producten/7/29/carintreggeland_is_specialist_in_thuiszorg.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100