Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat is het verschil tussen een orthopeed en revalidatie arts?

Graag wil ik weten wat het precieze verschil is tussen een orthopeed en een revalidatie arts. Wat de werkzaamheden zijn kan ik op internet vinden, maar ik hoop dat iemand het kan vertellen omdat hij of zij dat meegemaakt heeft.

Verder hoor ik om mij heen dat een orthopeed voornamelijk een oplossing ziet in een operatie. Als er bijvoorbeeld iets scheef staat zal hij dit niet recht gaan duwen, dit zou een orthomanueel arts bv wel doen, maar kiest hij voor de operatie is mij verteld.
Klopt dit verhaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een orthopeed is een chirurg die gespecialiseerd is in botten en gewrichten. Hij behandelt afwijkingen waarbij een operatie noodzakelijk zoals bijv. een gebroken heup, vervangen van het schoudergewricht of een tumor in een bot. Een revalidatiearts is geen chirurg maar heeft zich na zijn artsenstudie helemaal gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met bijv. een handicap, letsel tgv een ongeluk of bijv een hersenbloeding. Het doel hierbij is ze weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Dmv van therapieën, hulpmiddelen zoals speciaal schoeisel of rolstoel etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100