Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik keelpijn na het zoenen?

Ik heb drie weken geleden met een jongen gezoend. De dag erna had ik beginnende keelpijn, maar de dag daarna had ik (denk ik) keelontsteking. Opgezette klieren in hals, rode keel, pijn bij slikken en koorts. Dit heeft een week geduurd.

Nu heb ik hem gisteren weer gezien en weer met hem gezoend. Ik heb vandaag weer keelpijn! Op dit moment heb ik alleen pijn bij het slikken maar ik ben bang dat het morgen erger wordt.

Wat kan dit zijn? Echt keelontsteking? Kan het iets anders zijn? Is het slim om naar de huisarts te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Keelpijn is makkelijk overdraagbaar. Griep, keelontsteking, pfeifer.... kan van alles zijn. Ik zou vaak gorgelen met kamillethee met honing om je keel te ontsmetten en de keelpijn te verzachten. Keelontsteking herken je aan witte puntjes op je tong en binnenkant van je wangen. Als je geen ernstige klachten hebt gaan de klachten met 3-5 dagen over, heb je wel witte puntjes/hoge koorts of andere ernstige klachten dan neem je contact op met je huisarts.

Je symptomen horen in ieder geval bij de ziekte van Pfeiffer. Je kunt dit bij de dokter latrn onderzoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100