Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je door puistjes afkrabben kanker Krijgen?

Ik ben een meisje met heel veel puistjes. Iedere keer krab ik ze open en dan komt er heel veel bloed en dan komt er een korstje en dan krab ik ze weer open en dan gaat het weer bloeden en zo gaat het de hele tijd door. Ik weet dat er lidtekens komen maar het is verslaven. Ik hoorde van iemand dat je daar bloed kanker of huid kanker van kan krijgen als je zo de hele tijd door gaat is dat zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, hier krijg je absoluut geen kanker van. Inderdaad wel littekens. Er zijn goede cremes voor de jonge huid; bijvoorbeeld Nivea Young. Een schoonheidsspecialiste kan ook goed helpen.

Geen kanker, maar wel lelijke plekken en kans op erge infecties doordat je je huid stukkrabt en er dan vuil in kan komen, onder je nagels zit vaak ook veel vuil wat je niet merkt.

Bespreek dit eens met je huisarts. Of een volwassene, die je vertrouwt. Er zijn meer mogelijkheden om je puistjes te verminderen en je huid tot rust te laten komen. Maak je geen zorgen over kanker door het krabben aan puistjes, dat is niet nodig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100