Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je voorkomen dat je de hele avond in je slaap alsmaar ligt te draaien/bewegen?

Om de dertig seconden of om de minuut moet ik een andere slaaphouding aannemen omdat mijn schouders, rug of nek te overbelast raken. Ik heb al van matras gewisseld, of geprobeerd met of zonder kussen te slapen, maar tevergeefs. En eerder had ik hier geen last van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Met wat voor matras heb je gewisseld? Als het er een is dat even oud of hetzelfde is als het matras wat je had, zal het niet veel uitmaken. Misschien ook eens proberen 2 kussens te gebruiken

Iedereen draait in zijn slaap. Daar kan je niets aan doen, behalve jezelf vastbinden, maar dat is niet zo'n beste optie. Uit je beschrijving leid ik echter af dat je juist bewust draait, omdat je anders last hebt van pijnklachten. Als die klachten spontaan zijn opgetreden, zonder dat er iets is veranderd aan je slaapomgeving of dagelijkse bezigheden (ineens veel sporten of iets dergelijks), is het wellicht aan te raden eens op de buik te slapen. Of een paar keer een goede massage te krijgen. Ik weet niet hoe lang je hier nu last van hebt, maar wanneer de klachten blijven aanhouden, is het raadzaam om eens langs de huisarts te gaan om te vragen wat hij er van vindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100